Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Malmö stad söker projektledare med inriktning infrastruktur

Publiceringsdatum
13 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

I denna roll kommer du att leda komplexa infrastrukturprojekt i alla faser, men med tyngdpunkt på genomförandet med projektering och entreprenad. Projekten varierar i omfattning; alltifrån enklare hållplatsombyggnader till omfattande stadsmiljöomvandlingsprojekt med större budget. Oavsett storlek är komplexiteten hög, då vi nästan uteslutande verkar i befintlig stadsmiljö. Trafik, gata, landskap, ledningssamordning, markmiljö, belysning m fl är teknikområden som ingår i projekten och som du kommer att ha samordningsansvar för. Utfallet av projekten har stor påverkan på̊ upplevelsen av staden och i detta blir du en viktig del!

Vi förväntar oss att du självständigt kan driva stora komplexa projekt. Du driver projekten framåt med ett helhetsperspektiv avseende både innehåll, tidplan, ekonomi, kvalitet och risk. Arbetet innebär också ansvar för kommunikation kring projektet ut till allmänheten med stöd av våra kommunikatörer. Arbetet sker alltid i nära samarbete med kollegor i Malmö stad och du samverkar även med externa aktörer, som t.ex. Skånetrafiken och VA Syd.

Projekteringsuppdragen genomförs oftast via konsulter och upphandlade enttreprenader. Du som projektledare förväntas ta en aktiv roll i arbetet med upphandlingen i samverkan med upphandlingsenheten och sedan leda konsulterna genom uppdraget. När projekten är i entreprenadfas leder du projektet tillsammans med ombud och byggledare. Du företräder projektet inför styrgrupp och beslutsfattare, tillsammans med projektägaren.

Några av dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att:

  • Planera, driva och följa upp projekt med avseende på tid, resurser och ekonomi.
  • Ansvara för riskhantering och avvikelserapportering i projekten.
  • Styra projektgrupp med konsulter och interna experter.
  • Ta fram underlag inför beslut i olika beslutsinstanser.
  • Ta fram presentationsmaterial och föredra uppdraget i olika sammanhang.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har mångårig erfarenhet av att driva projekt inom stadsutvecklingsområdet i projekterings- och entreprenadskede. Kanske har du bakgrund som gatuingenjör eller liknande med stor erfarenhet av att vara beställare i offentlig verksamhet, som konsult, eller som byggledare/projektledare från entreprenad- och anläggningssidan med ansvar för ekonomi, risker och tid. Vi tror att du är utbildad civil- eller högskoleingenjör med inriktning väg och vatten, men din yrkeserfarenhet och dina personliga konpetenser är viktigare än din utbildningsbakgrund.

Du har mångårig erfarenhet av att driva infrastrukturprojekt med fokus på mark-gata i befintlig stad; erfarenhet från entreprenadskedet av projekten är särskilt meriterande.

Din roll som projektledare/gatuingenjör förutsätter många interna så väl som externa kontakter, vilket kräver att du kan kommunicera på ett tydligt sätt, är pedagogisk, samt har en god förmåga att samarbeta med andra. Du har goda kunskaper i svenska och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Din förmåga att driva och genomföra är god och du motiveras av föränderliga miljöer och komplexa utmaningar. Vi söker dig som är nyfiken, modig och trygg som projektledare och som tycker om att samarbete med dina kollegor!

Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen:

På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv. Vi bygger en stad! Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling med mera. I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats och här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad - vill du vara med och påverka?

Läs mer om Malmö stad som arbetsgivare här www.malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal tjänster: 2

Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 juni 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren