Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Malmö stad söker en hamnmästare/förvaltare

Till Fastighets- och gatukontoret och enheten för förvaltning mark och byggnader söker vi nu en förvaltare till våra småbåtshamnar och anläggningsplatser för båtar längs Malmös kustlinje. En rolig och ansvarsfull roll, som erbjuder mycket vistelse utomhus och många sociala kontakter!

Arbetsuppgifter

I rollen som hamnmästare kommer du att ansvara för uppsikt över in- och utgående båttrafik, tillsyn av kustlinjen för att motverka olovlig förtöjning samt kontinuerlig dialog och samverkan med båtinnehavare. Du samverkar i viss mån med CMP, Copenhagen Malmö Port, kring lämplig anläggningsplats för inkommande båtar. Internt på förvaltningen kommer du att samarbeta med kollegor med näraliggande uppdrag.

Du kommer även ansvara för kontinuerlig uppföljning av hamn- och båtplatsavtal och stå i löpande kontakt med arrendatorer kring påkallade åtgärder.

Rollen omfattar även - i ett mera långsiktigt perspektiv - att medverka i utvecklingen av Malmö som attraktiv kuststad. Tjänsten är ny varför det finns goda möjligheter att själv utforma och sätta ramar i samråd med ansvarig chef och övriga aktörer och intressenter.

Kvalifikationer

Vi ser att du är en person med sjö- och båtvana, som innehar en sjöfartsutbildning eller kanske en ingenjörsutbildning och därtill en skepparexamen.

Du trivs med att vara mycket utomhus och har en god social kompetens och kommunikativ förmåga. Du är ansvarsfull, pedagogisk och tydlig och innehar en god problemlösningsförmåga Du besitter en administrativ kompetens och är en noggrann och uppmärksam ordningsmänniska.

Det är meriterande om du talar flera språk, exempelvis utöver engelska, även danska och/eller tyska. Det är också meriterande om du har kunskap i miljölagstiftning med avseende på regelverk kring avfall och utsläpp. Körkort B är ett krav.

Om arbetsplatsen

På fastighetsavdelningen arbetar drygt 60 kompetenta och dedikerade medarbetare. Vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal, samt förmåner som friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling med mera.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv.  Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling.

Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs mer om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Antal tjänster: 1

Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
02 apr. 2023 (2 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare