Malmö stad söker en avtalsförvaltare

Malmö stad söker en avtalsförvaltare

Malmö växer och utvecklas! Vi står därmed inför stora utmaningar, när behovet av bostäder, arbetsplatser och offentlig service ökar snabbt. Malmös tillväxt ställer höga krav på en god förvaltning av kommunens markreserv - en reserv som är strategiskt viktig för kommunens framtida utveckling och ekonomi.

Stadens snabba tillväxt gör att vi nu förstärker vår markavtalsenhet med ytterligare en avtalsförvaltare, som kommer ha en inriktning mot arrendeavtal.

Arbetsuppgifter

Markavtalsenheten tillhör Fastighets- och gatukontorets fastighetsavdelning, som är stadens fastighetsägare. Fastighetsavdelningen köper, förvaltar, upplåter och säljer mark och vissa byggnader. Markavtalsenheten förvaltar cirka 4500 nyttjanderättsavtal.

Som avtalsförvaltare hos oss kommer du förhandla, omförhandla och upprätta arrendeavtal, där så är lämpligt utifrån ett strategiskt markägarperspektiv.

I rollen kommer du även att arbeta med utredningsarbete kring olika frågor, till exempel avstämning mot översikts- och detaljplaner, avtalsjuridiska frågor, samt enklare fastighetsvärdering och prissättning. Vidare kommer du att delta i enhetens arbete med att vidareutveckla de administrativa processerna.

Våra avtalsförvaltare har ett nära samarbete med markförvaltare inom andra delar av fastighetsavdelningen, samt många kontakter med både befintliga och nya kunder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen inom lantmäteri, samhällsbyggnad, juridik, fastighetsföretagande alternativt annan examen som vi bedömer som kvalificerande för rollen. Det är en fördel och klart meriterande om du har goda kunskaper inom arrenderätt sedan tidigare.

Du har några års relevant arbetslivserfarenhet inom t ex fastighets- eller markförvaltning, där du exempelvis har arbetat med avtalsskrivning, analys- och utredningsarbete. Om du har erfarenhet av fastighetsvärdering och äger god förhandlingsvana, ser vi också detta som meriterande.

Som person är du drivande med god förmåga till ett helhetsperspektiv. Du kan arbeta självständigt och tar egna initiativ baserade på god analys och gott omdöme. Du är en noggrann och strukturerad person med ett utpräglat ordningssinne.

Då du kommer att ha en mängd externa såväl som interna kontakter, är det viktigt att du är öppen och tydlig i ditt sätt att kommunicera, samt har god förmåga att arbeta tillsammans med andra.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Här arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.

Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad, världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:1
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nedan nämnda kontaktpersoner.

 

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 9 apr 2023 (14 dagar kvar)