Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Livsmedelsinspektör till miljöförvaltningen

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med livsmedelskontroll och som på ett engagerat sätt vill arbeta med livsmedelsfrågor. Du genomför inspektioner och revisioner på olika typer av livsmedelsanläggningar där du granskar företagens system för att producera säkra livsmedel. Du arbetar även med registrering av verksamheter, utredning av klagomål och misstänkta matförgiftningar, handläggning av RASFF samt stöd och rådgivning till företag. Arbetet omfattar täta kontakter med företag, medborgare, media med flera, som du ska kunna bemöta på ett professionellt sätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen inom livsmedelskontroll, livsmedelsteknik eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig och lämplig. För tillsvidaretjänsten krävs erfarenhet av arbete som livsmedelsinspektör samt god kunskap om livsmedelslagstiftningen. Har du fördjupade kunskaper om kontroll av dricksvatten och e-handel ser vi det som en fördel. Du behöver ha förståelse för vad det innebär att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du arbetar bra med andra människor, strukturerar och ansvarar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du ser till verksamhetens mål. Du uttrycker en positiv attityd till ditt arbete och förstår komplicerade språkliga underlag. Du gillar lagstiftning och förstår vikten av att skapa förståelse för vårt arbete. När du kommunicerar med andra säkerhetsställer du att budskapet når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. I myndighetsrollen har du förmåga att göra objektiva bedömningar, ställa tydliga krav och stå för dina beslut. Du är stresstålig och service- och utvecklingsorienterad. 

Du behöver ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Kunskaper i andra språk är en fördel.

Vi ser gärna att du har B-körkort.

Om arbetsplatsen

Miljöförvaltningen leder och samordnar Malmö stads klimat- och miljöarbete. Genom tillsyn och kontroll enligt miljöbalken och livsmedelslagen arbetar vi för en säker miljö som inte är skadlig för människors hälsa. Vi tillvaratar miljöintressena i samhällsplaneringen, ansvarar för kommunens energi- och klimatrådgivning samt arbete med Fairtrade City. Med tillsyn, rådgivning och strategiskt miljöarbete arbetar vi för att Malmö ska bli en hållbar stad.

Avdelningen för livsmedelskontroll har som huvuduppgift att utföra en riskbaserad och verkningsfull kontroll på de cirka 2500 registrerade livsmedelsanläggningarna i staden. I avdelningens uppgifter ingår även utredning av anmälningar, rådgivning och service, remissvar samt utveckling av kontrollarbetet.  Vi fokuserar på ett förebyggande arbetssätt där information, dialog och rådgivning skapar förutsättningar för att bedriva väl fungerande verksamheter.

Med information och tydlig kommunikation skapar vi möjligheter för Malmöborna att göra medvetna och hållbara val över tid. Arbetet präglas av kompetens, service och samarbete för att bidra till en effektiv och hållbar livsmedelskontroll.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal tjänster: En (1) tillsvidareanställning och en (1) visstidsanställning (11 mån). Förutsättningarna kan komma att ändras under rekryteringsprocessens gång.

Tillträde: Tillträde enligt ök

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att göra ett bra jobb och trivas hos på miljöförvaltningen behöver du stå bakom vår värdegrund i Malmö stad: att möta varje människa med förståelse och respekt, ha stort engagemang och mod att påverka och att använda din kreativitet för att skapa förbättringar. 

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan, utan gör det redan idag!

Läs mer om vårt klimat- och miljöarbete: https://malmo.se/miljo

Läs mer om miljöförvaltningen: https://malmo.se/miljoforvaltningen

Några av medarbetarna i Malmö stad: https://malmo.se/Jobb.html#VijobbariMalmostad

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
03 apr. 2023 (6 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare