Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Lärare i SO till Malmö Restaurangskola

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och utveckla verksamheten på Malmö Restaurangskola. Tjänsten är förlagd på förstärkt individuellt alternativ där du möter ungdomar med neuropsykiatriska diagnoser, ångest - och närvaroproblematik. Du behöver vara flexibel i din pedagogik för att anpassa din undervisning för varje enskild individ. 

I ditt arbete som lärare ingår planering, undervisning och bedömning samt utvärdering och utveckling av den pedagogiska verksamheten i enlighet med skolans styrdokument. Du verkar för att eleverna ska få en så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt, samt aktivt påverka och stimulera eleverna till att uppfylla kunskapskraven. Du stödjer, motiverar och stimulerar elevernas kunskapsutveckling och anpassar din pedagogik utifrån deras individuella förutsättningar.

Som lärare befinner du dig i en miljö av kontinuerligt kollegialt lärande och utveckling. Du samarbetar med övrig skolpersonal för en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal. Du är en del av och bidrar till utvecklingsarbetet på skolan. I dialog med kollegor utvecklar ni er kompetens tillsammans och bidrar till att skapa en lärande organisation. Genom reflektion och kreativitet utvecklar ni kvaliteten i arbetet. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är/har:

 • legitimerad lärare
 • behörighet och erfarenhet av att undervisa i SO ämne på gymnasienivå
 • mycket goda ämneskunskaper
 • god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan tillämpa dem i det dagliga arbetet
 • digital kompetens som innebär att det är naturligt att använda digitala verktyg som arbetsredskap och hjälpmedel, samt har en vilja och förmåga att sätta sig in i nya program och system
 • mycket god svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du är/har:

 • behörighet att undervisa i andra ämnen
 • speciallärarutbildning
 • tidigare erfarenhet av undervisning/pedagogiskt arbete
 • tidigare erfarenhet av undervisning i aktuellt ämne
 • kunskaper i fler språk 
 • legitimerad lärare med behörighet att undervisa i engelska på grund- och gymnasienivå
 • tidigare erfarenhet av att arbeta med elever inom NPF-spektrat

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som lärare behöver du ha en god didaktisk och pedagogisk förmåga som innebär att kunna undervisa elever med olika förutsättningar och förkunskaper på ett individanpassat, flexibelt och dynamiskt sätt. Ett lågaffektivt bemötande måste genomsyra ditt förhållningssätt gentemot eleverna under hela skoldagen. Du har en god kommunikativ förmåga och kan prioritera och strukturera ditt arbete. 

Om arbetsplatsen

Malmö Restaurangskola är ett yrkesgymnasium med inriktning restaurang och livsmedel.

Av skolans ca 250 elever går drygt hälften av på nationellt program. Övriga elever går på IM-program, de flesta på individuellt alternativ. På skolan finns även ett gymnasiesärskoleprogram med inriktning hotell, restaurang och bageri.

Som en del i undervisningen driver vi även två välbesökta restauranger och ett konditori.

Vill du veta mer om oss? Besök vår hemsida restaurangskolan.malmo.se eller Facebook sidan Malmö Restaurangskola.

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Övrigt
Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ 
 
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
 
Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare