Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Lärare i bild och idrott till Malmö Restaurangskola

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Till Malmö Restaurangskola söker vi en lärare för undervisning i bild och idrott (80-100%). Tjänsten är en särskild visstidsanställning under läsåret 23/24 med möjlighet till förlängning. 

Du kommer att undervisa i bild på grundskolenivå, gymnasieskolans kurs estetisk kommunikation 1, samt anpassad gymnasieskolas kurser estetisk verksamhet och estetisk kommunikation. I idrott undervisar du grundskolans och gymnasieskolans kurser. 

I ditt arbete som lärare ingår planering, undervisning och bedömning samt utvärdering och utveckling av den pedagogiska verksamheten i enlighet med skolans styrdokument. Du verkar för att eleverna ska få en så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt, samt aktivt påverka och stimulera eleverna till att uppfylla kunskapskraven. Du stödjer, motiverar och stimulerar elevernas kunskapsutveckling utifrån deras individuella förutsättningar.

Som lärare befinner du dig i en miljö av kontinuerligt kollegialt lärande och utveckling. Du samarbetar med övrig skolpersonal för en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal. Du är en del av och bidrar till utvecklingsarbetet på skolan. I dialog med kollegor utvecklar ni er kompetens tillsammans och bidrar till att skapa en lärande organisation. Genom reflektion och kreativitet utvecklar ni kvaliteten i arbetet. 

Kvalifikationer

För tjänsten krävs:

  • lärarlegitimation 
  • behörighet att undervisa i bild och idrott på gymnasienivå
  • erfarenhet av att arbeta med barn och unga med intellektuell funktionsvariation och/eller NPF-diagnoser
  • god insikt och kunskap i skolans styrdokument
  • god digital kompetens 
  • svenska i tal och skrift 

Meriterande:

  • tidigare erfarenhet av undervisning i aktuella ämnen 
  • utbildning inom anpassad skola och/eller NPF-diagnoser 
  • vana av att använda bildstöd, tidsverktyg och individuell planering efter elevers specifika behov
  • kunskap i andra språk än svenska 

Vi söker dig som är trygg i din roll som lärare och har en god pedagogisk förmåga, vilket innebär att du på ett individanpassat, flexibelt och dynamiskt sätt kan undervisa elever med olika förutsättningar och förkunskaper. Du anpassar även undervisningen efter metoder som fungerar för eleverna som grupp och har ett positivt förhållningssätt. Vidare är du kreativ och har en god kommunikativ förmåga. För att lyckas i rollen som lärare behöver du ha god struktur och förmåga att planera och prioritera uppgifter på ett effektivt sätt. Då rollen innebär kontinuerligt samarbete med personal inom olika befattningar är det även viktigt att du har en god samarbetsförmåga. 

Om arbetsplatsen

Malmö Restaurangskola är ett yrkesgymnasium med inriktning restaurang och livsmedel. Av skolans ca 250 elever går drygt hälften av eleverna på nationellt program. Övriga elever går på IM-program, de flesta på individuellt alternativ. På skolan finns även ett anpassat gymnasieprogram med inriktning hotell, restaurang och bageri. Som en del i undervisningen driver vi även två välbesökta restauranger och ett konditori. 

Vill du veta mer om oss? Besök vår hemsida restaurangskolan.malmo.se eller Facebook sidan Malmö Restaurangskola.

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 14 augusti 2023

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ 

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
09 juni 2023 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare