Lärare åk F-3 till Bäckagårdsskolan

Lärare åk F-3 till Bäckagårdsskolan

Arbetsuppgifter

Då vi gör en stadieförändring på skolan söker vi nu två grundskollärare med bred ämnesbehörighet i åk F-3.

Anställningen är under läsåret 23/24 i förskoleklassen alternativt årskurs 1. Tillsammans med arbetslaget ansvarar du för elevernas lärande och utveckling. I samarbete med övriga pedagoger kommer du att planera, genomföra och följa upp undervisningen utifrån läroplanen. Ert fokus ligger på att skapa de bästa förutsättningarna för varje elev i en utvecklande, trygg och tillitsfull miljö. Undervisningen bygger på aktuell forskning och anpassas till varje elevs förutsättningar.

Vidare arbetar du också löpande med ett utvecklingsarbete. Du deltar med engagemang i skolans utvecklingsarbete där du tillsammans med övrig skolpersonal aktivt jobbar för att upprätta och bibehålla en god lär- och arbetsmiljö för elever och medarbetare på vår skola.


 

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad grundskollärare F-3 med bred ämnesbehörighet. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som grundskollärare ser vi det som meriterande.

Du har en god insikt i och kunskap om skolans styrdokument och kan på ett effektivt sätt använda dem i ditt dagliga arbete. Du har en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför leda och organisera ditt arbete för att skapa en god lärandemiljö åt eleverna. Utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet är du med och utvecklar verksamheteten. Samtidigt har du en god vana av, och arbetar därför effektivt och med god kännedom med relevanta, digitala verktyg. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med våra elever, deras vårdnadshavare och alla dina kollegor på skolan.

För att passa som grundskollärare hos oss tror vi att du har förmågan att ta initiativ och driva framåt. Du är en tydlig ledare med ett relationellt perspektiv. Vi tror också att du kan inspirera andra och är trygg, både i dig själv och i rollen som lärare. Du har en god samarbetsförmåga och en tro på dina kollegor och elever. Är du den vi söker?

Välkommen med din ansökan!

  

Om arbetsplatsen

Bäckagårdsskolan är en F-9 grundskola med två paralleller i varje årskurs och ca550 elever. Vi har även en grundsärskola med 25 elever. Skolan ligger i östra Malmö intill grönområdena Gyllins trädgård och Husie mosse. Den omgivande naturen och skolans lokaler erbjuder en kreativ och hälsosam inlärningsmiljö .Bäckagårdsskolan är en hälsofrämjande skola med en egen framtagenhälsofrämjandeplan och för både elever och för skolans ca 90 medarbetare arbetar vi för en hälsofrämjande arbetsmiljö.

Vi har god gemenskap på skolan, en stark tro på medledarskap och delaktighet där alla är med och bidrar till utveckling. Detta sker bl.a. via skolans olika arbetsgrupper med olika inriktningar. Vi är en skola som ger möjlighet att arbeta i team för att på så sätt skapa en god arbetsmiljö tillsammans. Vi prioriterar ett nära ledarskap med en biträdanderektor för varje stadie där vi leder med tillit och arbetar för elevernas och medarbetarnas bästa.


Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

 

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2023-08-10

 

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 23 mars 2023 (1 dag kvar)