Lärare åk 7-9 slöjd till Elinelundsskolan

Lärare åk 7-9 slöjd till Elinelundsskolan

Arbetsuppgifter

Elinelundsskolan tar nu sista steget i utbyggnaden av en ny skola. Till hösten tar vi in ca 100 nya elever till årskurs 7. Högstadiet har byggts underifrån och läsåret 2023/2024 blir första året med årskurs 9.

Nu söker vi dig som är legitimerad lärare i slöjd, helst medbehörighet att undervisa i de båda slöjdarterna. Hos oss på Elinelundsskolan erbjuds du ett utvecklande uppdrag där du är del i processen att skapa en välfungerande F-9-skola tillsammans med skolledningen och elevhälsoteamet.

I ditt uppdrag ingår även mentorskap. I din roll som mentor har du ett specifikt ansvar för en grupp elever som du därigenom får möjligheten att följa närmare i deras kunskapsutveckling och personliga mognad. Som mentor informerar och håller du elevens vårdnadshavare underrättade om deras kunskapsutveckling och regelbundna utvecklingssamtal

 

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare med behörighet för undervisning mot åk 7-9 i slöjd, helst med behörighet att undervisa i de båda slöjdarterna. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som lärare ser vi det som meriterande.

 Du har en god insikt i och kunskap om skolans styrdokument och kan på ett effektivt sätt använda dem i ditt dagliga arbete. Vi söker dig som är en skicklig ledare i arbetet med elever och har förmåga att skapa en god lärmiljö. Du har god pedagogisk och didaktisk förmåga. Du är självständig och leder dig själv till utveckling genom att analysera och reflektera över din egen undervisning. Du utgår alltid ifrån elevens behov och strävar mot ökad måluppfyllelse. I ditt arbete använder du beprövad erfarenhet och ett vetenskapligt förhållningssätt. För att passa in på Elinelundsskolan ska du vara duktig på att skapa goda och hållbara relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Vi värdesätter framför allt din förmåga att tillsammans med kollegor hitta lösningar på komplexa problem.

För att passa som grundskollärare hos oss är det viktigt att du uppskattar att vara med och utveckla verksamheten samt att du trivs när du blir utmanad och kan inspirera andra.

Välkommen med din ansökan! 
 

 

Om arbetsplatsen

Den nybyggda skolan ligger mitt i en framväxande ny stadsdel i Malmös södra delar, ett område beläget mellan Limhamn och Hyllie. Elinelundsskolan har en spännande placering med ett naturnära läge intill det stora kalkbrottet och lärmiljöerna skapar mycket goda förutsättningar för undervisning och lärande. Vi erbjuder en ny och vacker byggnad med luftiga moderna lokaler. På skolan finns arbetsrum för personalen och grupprum till alla hemklassrum. Skolan ligger i vackra omgivningarna vid randen av Limhamns kalkbrott med en vacker vy över Öresundsbron och Elinelundsgården och dess park precis bakom.

Läsåret 2023/2024 kommer Elinelundsskolan att omfatta en verksamhet för runt 740 elever i årskurserna F-9. Målsättningen för verksamheten är Varje elevs bästa skola som vi arbetar med genom att hitta strategier för varje elev och stärka denna i såväl kunskapsutveckling som personlig utveckling, i skolan och på fritidshemmet. På vår nya skola arbetar vi mot en samsyn i alla våra processer med fokus på bland annat ledarskap i klassrummet, samplanering och sambedömning. För att skapa helhet för eleven är det viktigt att våra team är effektiva och att vi utvecklas tillsammans, därför är det viktigt att du trivs hos oss och att du har det bra tillsammans med dina kollegor. Ytterligare information om att arbeta i Grundskoleförvaltningen i Malmö. Ytterligare information om Malmö stads verksamheter Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

 
Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2023-08-10

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 30 mars 2023 (9 dagar kvar)