Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Kurator till Neptuniskolan

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Nu söker vi en kurator till Neptuniskolan!

Kuratorn har ett särskilt ansvar för elever i behov av särskilt stöd ur ett socialt och psykosocialt perspektiv samt att aktivt delta och bistå skolledningen i skolutvecklingsarbetet.

Kurator bidrar med psykosocial kompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet och i den övergripande planeringen av elevhälsans arbete. I arbetsuppgifterna för kuratorn ingår att:

  • genomföra samtal, såsom stöd-, motivations- och krissamtal liksom rådgivande och bearbetande samtal, relaterade till skolsituationen, med enskilda elever
  • utreda och bedöma den sociala och psykosociala situationen för enskilda elever, bland annat som underlag om extra anpassningar, inför beslut om särskilt stöd och vid upprättande av åtgärdsprogram samt inför elevers mottagande i anpassad grundskola
  • ge handledning/konsultation till skolans personal kring individer, grupper och organisation
  • bidra med kunskaper om samhällets stödsystem
  • delta i arbetet med skolans struktur och organisation när det gäller värdegrund och likabehandling
  • ta tillvara kunskap om elevernas generella psykosociala hälsa och sociala situation i elevhälsans övriga arbete

 

Kvalifikationer

Vi söker en person som har socionomexamen och minst två års erfarenhet från socialt arbete med inriktning mot barn och ungdomar. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som skolkurator. 

Du ska ha god insikt i skolans mål och styrdokument, kunskap om andra förvaltningar till exempel barn- och ungdomspsykiatri (BUP).  Du är strukturerad och har vana att arbeta både självständigt och i grupp med en välutvecklad kommunikativ förmåga. Du har god samarbetsförmåga, är utåtriktad, proaktiv och har ett respektfullt och coachande förhållningssätt med förståelse för individers olika behov och förutsättningar.

Välkommen med din ansökan! 

 
Om arbetsplatsen

Vi skapar nytt! Vill du vara med och bygga upp vår nya skola? Neptuniskolan är en renodlad högstadieskola, ny sedan hösten 2020 och vi fortsätter att växa. Detta läsår kommer skolan att ha sju paralleller i årskurs 7 och sex paralleller i årskurs 8 och 9.

Neptuniskolan är skolan där vi bildar och fostrar dagens barn och ungdomar till att bli framtida världsmedborgare med valmöjligheter, framtidstro och en god hälsa. Tillsammans utvecklar vi förmågor som vi tror kommer behövas i framtiden och tillsammans tränar vi på sådant som är svårt och lär oss nya saker i ett lärande som är lustfyllt.

På Neptuniskolan skapar vi goda relationer genom nyfikenhet och förtroende både för elever och kollegor. Att ha höga förväntningar och tilltro löper som en röd tråd genom vår organisation liksom ett uppmuntrande och stödjande bemötande. Vi tror på samarbete och kollegialt lärande i en organisation där alla ska få lyckas. Andan som råder är: Det är viktigt för mig att det går bra för dig.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola – du också!

 

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med ca 80 skolor, 6500 medarbetare och 36000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

 

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
27 sep. 2023 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare