Kurator till Monbijouskolan

Kurator till Monbijouskolan

Arbetsuppgifter

Vill du vara en del av elevhälsoteamet på Monbijouskolan? Nu söker vi en kurator för årskurs F-6!

På Monbijouskolan kommer du att ingå i ett effektivt och väl fungerande elevhälsoteam bestående av specialpedagog, skolsköterska, kurator, skolpsykolog, rektor och biträdande rektor. Här finns en tydlig struktur för vårt arbete och teamet arbetar tillsammans med fokus på elevernas lärande och trygghet. Vi arbetar nära elever och personal och erbjuder aktivt stöd i det åtgärdande, förebyggande och främjande elevhälsoarbetet. På Monbijouskolan erbjuds du ett nära ledarskap från rektor, kollegialt samarbete i team, samt tydlig struktur för möten, planering och utvecklingsarbete. På Monbijouskolan finns en kultur av att hålla elevens lärande och trygghet i fokus genom ansvar, delaktighet, samarbete och flexibilitet i det dagliga arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen och minst två års erfarenhet från socialt arbete med inriktning mot barn och ungdomar. Tidigare erfarenhet av arbete som skolkurator är meriterande. Som kurator har du god insikt i skolans mål och styrdokument. Du kan organisera ditt arbete självständigt och tillsammans med andra, är trygg och lösningsfokuserad och bidrar till att skapa ett gott arbetsklimat tillsammans med övrig personal på skolan. Du har god förmåga att skapa tillitsfulla relationer med elever, kollegor, vårdnadshavare och andra du möter i ditt uppdrag. Du ska också ha kunskap om andra förvaltningar och till exempel barn- och ungdomspsykiatri (BUP) samt kunskap om praxis och riktlinjer inom området.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Monbijouskolan är en tvåparallellig F-6 skola med 370 motiverade och nyfikna elever. De flesta elever är inskrivna på vårt fritidshem som är organiserat årskursvis åk F-3 och stadievis åk 4-6. Monbijouskolan är den stora lilla skolan i hjärtat av Malmö. Vårt elevunderlag speglar mångfalden i Malmö och det berikar och präglar vår verksamhet. Vi arbetar i historiska och nyrenoverade lokaler med närhet till ett rikt utbud av möjliga studiebesök och upplevelser kopplade till undervisningen. På vår skola står elevernas trygghet och lärande i fokus och vi arbetar tillsammans mot vårt mål – att vara varje elevs bästa skola!

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)