Hoppa till innehåll
Arbetsuppgifter

I uppdraget som kurator hos oss på Dammfriskolan har du ett särskilt ansvar för elever i behov av särskilt stöd ur ett socialt och psykosocialt perspektiv samt aktivt delta och bistå skolledningen i skolutvecklingsarbetet. Med din kompetens bidrar du till att lämpliga insatser för elever i behov av särskilt stöd ur ett socialt och psykosocialt perspektiv beaktas och erbjuds. Vidare arbetar du med att identifiera och skapa möjligheter till förändring och utveckling på elev-, grupp- och organisationsnivå, för elevers hälsa, lärande, utveckling samt arbetsmiljö.

I ditt uppdrag ingår det även att arbeta för en likvärdig lärandemiljö som ger våra elever förutsättningar att nå kunskapsmålen och den personliga utvecklingen på ett optimalt sätt. Du blir en del av Dammfriskolans elevhälsoteam bestående av två kuratorer, två skolsköterskor, 5 specialpedagoger/speciallärare, psykolog och tillgång till skolläkare. Skolledningen ingår givetvis. Teamet leds av rektor. I ditt uppdrag ingår det även, utöver vad som nämnts ovan, bland annat att:

- Bidra med kunskap om risk- och skyddsfaktorer för elevers hälsa, sociala situation, lärande, utveckling mm.

- Genomföra skolsociala kartläggningar och sociala bedömningar vid behov.

- Erbjuda handledning, konsultation, rådgivning till skolpersonal, utifrån ett socialt perspektiv.

- Leda grupputveckling i olika klasser

- Genomföra förebyggande arbete kring exempelvis nätvanor

- Samarbeta och samverka med elever, vårdnadshavare, skolpersonal och vid behov externa aktörer kring insatser för elev/elever.

- Samverka med myndigheter och verksamheter i preventivt arbete som rör skolan eller Malmö stad.

 

Kvalifikationer

Du som söker har socionomexamen och minst två års erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som skolkurator.

Du har god insikt i skolans mål och styrdokument, kunskap om andra förvaltningar och till exempel barn- och ungdomspsykiatri (BUP) samt kunskap om praxis och riktlinjer inom området.

Som person är du lyhörd, intresserad och självgående. Du arbetar gärna i lag med andra människor. Du tycker det är viktigt med forskning och vetenskaplig grund som utvecklar både dig själv och dina kollegor. För dig är det viktigt att lyssna på andra människors förslag men också att komma med egna som leder till ett förbättrat resultat inom givna ramar.


Om arbetsplatsen

Dammfriskolan är en F-9 skola med ca 740 elever. På skolan finns anpassad grundskola och tre särskilda undervisningsgrupper. På högstadiet har vi spetsutbildning i matematik. Eleverna kommer från hela Malmö stad vilket innebär att vi är Malmös mest integrerade grundskola. Vi bedriver ett utvecklingsarbete enligt Helene Timperleys modell som består av proffesionella lärgrupper. Personalen är lyhörd för förändringar och är engagerade i sitt arbete som samtidigt gillar att ha kul när det ges möjlighet.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Visstidsanställning t o m 2024-06-28
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2023-08-10

 

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 mars 2023 (1 dag kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare