Hoppa till innehåll

Kurator åk. F-9 till Värner Rydénskolan

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en engagerad skolkurator till de två skolenheterna Värner Rydénskolan F-6 och Värner Rydénskolan 7-9 till en visstidsanställning!

I uppdraget som kurator hos oss på Värner Rydénskolan F-6 och 7-9 har du ett särskilt ansvar för att det skolsociala perspektivet genomsyrar hela den dagliga verksamheten samt i skolans systematiska skolutvecklingsarbete. Vidare arbetar du med att identifiera och skapa möjligheter till förbättring och utveckling på elev-, grupp- och organisationsnivå, för elevers hälsa, lärande, utveckling samt arbetsmiljö. I ditt uppdrag ingår det även att arbeta för en tillgänglig lärmiljö som ger våra elever förutsättningar att lära och utvecklas så långt som möjligt. Du blir en viktig del av skolenheternas elevhälsoteam som består av fyra speciallärare, en specialpedagog, tre elevkoordinatorer, skolpsykolog och skolsköterska. I ditt uppdrag ingår det även, utöver vad som nämnts ovan, bland annat att:

  • Samverka med övriga professioner i elevhälsoteamet och i lärarlagen för att främja elevers hälsa och lärande samt att förebygga ohälsa och skolmisslyckanden bland annat genom att skapa mer tillgängliga lärmiljöer.
  • Bidra med kunskap om risk- och skyddsfaktorer för elevers hälsa, sociala situation, lärande, utveckling mm.
  • Genomföra skolsociala kartläggningar och sociala bedömningar vid behov.
  • Erbjuda handledning, konsultation, rådgivning till skolpersonal, utifrån ett socialt perspektiv.
  • Samarbeta och samverka med elever, vårdnadshavare, skolpersonal och vid behov externa aktörer kring insatser för elev/elever.
  • Samverka med myndigheter och verksamheter i preventivt arbete som rör skolan eller Malmö stad
Kvalifikationer

Vi vill att du som söker har en socionomexamen och att du har minst två års erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar. Vi ser så klart gärna att du har erfarenhet av arbete som skolkurator.

Du har god insikt i skolans mål och styrdokument, kunskap om andra förvaltningar och till exempel barn- och ungdomspsykiatri (BUP) samt kunskap om praxis och riktlinjer inom området.

Som person är du trygg i att ta beslut både enskilt och tillsammans med andra. Du är noggrann och tar ansvar för de processer som rör ditt område. Att arbeta i skola innebär att ha många relationer och att saker förändras snabbt så för att trivas hos oss måste du vara flexibel och lyhörd för vad verksamheten behöver för tillfället.

Välkommen med din ansökan! 

Om arbetsplatsen

Värner Rydénskolan F-6 och Värner Rydénskolan 7-9 är sedan sommaren 2023 uppdelad i två skolenheter som delar lokaler, administration och skolledning. Båda enheterna är tvåparallelliga. Sammanlagt har vi cirka 400 härliga barn och elever som varje dag gör sitt bästa för att tillsammans med oss vuxna utvecklas och lära! Vi är två resursstarka skolor med egna särskilda undervisningsgrupper, många förstelärare, driven och engagerad personal och utöver det en kompetent och stark elevhälsa. Tillsammans skapar vi en helhet kring våra elever där utveckling och lärande alltid är i fokus. Vi ingår i Skolverkets satsning Samverkan för Bästa Skola där vi bland annat arbetar med att utveckla vårt språk- och kunskapsutvecklande förhållningssätt i undervisningen. Hos oss finner du elever med stor lust till lärande och nyfikenhet på livet samt engagerade kollegor som med hjärta och stor professionalitet arbetar för att skapa varje elevs bästa skola varje dag.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med ca 80 skolor, 6500 medarbetare och 36000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2024-01-08 till 2024-06-30

 

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Typ av anställning

Liknande Jobb

Malmö stad
Utbildning
Företagslogga
Malmö stad
Utbildning
Företagslogga