Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Köksbiträde till Tärnans förskola

Ansök nu
Om arbetsplatsen

Rubinen, Smaragden, Opalen, Tärnan, Älggården och Frostmätarens förskolor tillhör ett förskolområde D1 som ligger i västra delen av Malmö. I vår organisation har vi rektor, tre biträdande rektorer, tre förste förskollärare samt 80 kreativa och engagerade medarbetare.

Tärnans förskola ligger i Limhamns sjöstad och består av fyra avdelningar. Förskolan erbjuder havsutsikt, modern arkitektur och en stor grön gård på taket. Här har vi också tillgång till havet, grönområden och fina lekplatser. Nu söker vi ett köksbiträde med erfarenhet, matintresse och driv till vårt mottagningskök på förskolan. Du ser fram emot nya utmaningar, är nyfiken, kreativ och har god samarbetsförmåga.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på malmo.se/förskolekarriär

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Arbetsuppgifter

Som köksbiträde i förskolan är du en del av kökets arbetslag. Du är med och bidrar till matglädje och trivsel för barn och medarbetare. Du ansvarar för frukost och mellanmål, hjälper kock/kokerska med att förbereda lunch, sköter disk och andra i köket förekommande arbetsuppgifter.

Malmö stad har en policy om hållbar utveckling och ekologisk mat, vilket speglar måltidernas innehåll. Matsedelsplaneringen görs efter Livsmedelsverkets rekommendationer om bra mat i förskolan.

Maten levereras från en annan förskola och ditt uppdrag blir att ansvara för enklare tillagning (till exempel koka pasta eller potatis, bereda sallad och råkost, frukost och mellanmål) och inspirerande uppläggning av färdiglagad mat från tillagningsköket. Du kommer ansvara för att servera rätt mat till de barn som har specialkost. 

Du kommer även ansvara för beställning och mottagning av varor och ansvara för genomförandet av mottagningskökets egenkontrollprogram och delta i Miljöförvaltningens relevanta utbildningar i t ex egenkontroll och hygien. Därför behöver du vara insatt och praktiskt arbeta efter livsmedelsverkets riktlinjer för bra måltider i förskolan samt Malmö stads policy om hållbar utveckling.

Du kommer att samarbeta med pedagogerna kring måltidspedagogik och skapa kreativa idéer och uppdrag till barnen.

Du är med i köksutbildningar som arrangeras av förskoleförvaltningen centralt och arbeta med alla i övrigt förekommande arbetsuppgifter i kök. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har grundutbildning inom restaurang och storhushåll. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i kök/mottagningskök inom förskola eller skola. Du har kunskaper om näringslära, specialkost och egenkontroll. Som person har du lätt för att samarbeta och skapa goda relationer, även med barn. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, samt kunna hantera IT-verktyg för att till exempel kunna beställa varor.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tidsbegränsad anställning till och med 31 januari 2024 med möjlighet till förlängning. 
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 1 augusti 2023. 

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på Skola eller förskola | Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 juni 2023 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare