Jobba på Stadsbiblioteket i Malmö med utvecklingsfokus barn och mångspråk

Jobba på Stadsbiblioteket i Malmö med utvecklingsfokus barn och mångspråk

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en bibliotekarie som har erfarenhet att jobba med både barn och unga på bibliotek eller annan kulturverksamhet och som vill vara med och utveckla vår verksamhet. Kan den personen vara du?

Du kommer ingå i sektion Barn på enhet stadsbiblioteket och utifrån bibliotekets uppdrag tillgodose malmöborna med fokus på åldrarna 0-13 år. Du utför sedvanliga bibliotekarieuppgifter så som bemanning, mediehantering, planering och genomförande av arrangemang, informations- och kulturförmedling, marknadsföring mm och kommer även ingå i en arbetsgrupp som möter de yngsta barnen på Stadsbiblioteket, 0-8 år. Du kommer att vara ansvarig för och driva utvecklingsarbetet med medier på andra språk än svenska för barn i åldrarna 0-13 år utifrån ett tillgänglighetsperspektiv med särskilt fokus på minoritetsspråken. En annan viktig arbetsuppgift är delaktighetsarbete med fokus på barn och unga.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Examen i Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Arbetat med delaktighet med fokus barn/unga på bibliotek eller annan kulturverksamhet
 • Arbetat med utåtriktad bemötandeverksamhet
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i skrift och tal

Det är meriterande om du har:

 • Kunskaper i något annat av Malmös stora språk
 • Arbetat med verksamhet för små barn såsom sagostunder och sångstunder
 • Erfarenhet av att organisera och systematisera mediesamlingar
 • Ett relevant och utbyggt nätverk (t.ex. föreningar, företag, andra organisationer) av kontakter som jobbar med barn, unga och kultur
 • Erfarenhet av tillgänglighetsarbete gentemot barn och unga
 • Erfarenhet av att initiera, planera och driva utvecklingsarbete
 • Arbetat med digitala lösningar för barn & unga

Du är nyfiken, lyhörd och möter våra besökare med professionalitet och glädje. Du behöver vara bra på att kommunicera, vara självgående, strukturerad och ha en känska för team-work. 

För att trivas i uppdraget ser vi också att du behöver ha intresse för omvärldsbevakning, samverkan och nätverkande i ett lokalt, regionalt samt nationellt perspektiv. 

Låter detta som ett intressant arbete för dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Enhet Stadsbiblioteket tillhör kulturförvaltningen och avdelningen biblioteken i Malmö. 
Kulturförvaltningen arbetar för att alla i Malmö ska ta del av ett kulturliv som är angeläget och av hög kvalitet. Det kulturella utbudet i Malmö ska bestå av en mångfald av olika uttryck som når alla Malmöbor. Kulturförvaltningen ger även stort stöd till det fria kulturlivet.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100 %. Schemalagd arbetstid. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår.
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2023-05-01 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Eftersom arbetet kommer innebära kontakt med barn och unga kommer arbetsgivaren att begära ett utdrag ur belastningsregistret. 

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 27 mars 2023 (1 dag kvar)