Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

IT-specialist till Avdelningen för Digital utveckling och lokaler

Välkommen till avdelningen för digital utveckling och lokaler. Här arbetar vi med en mängd spännande uppdrag. Vi stöttar bl a verksamheten i supportfrågor, implementerar digitala lösningar för medarbetare, omvärldsbevakning, installerar trygghetslarm och annan välfärdsteknik hos våra brukare samt ansvarar för förvaltningens larmmottagningssystem. Du kommer att utgå från våra lokaler i centrala Malmö.

Arbetsuppgifter

I rollen som IT-specialist kommer du tillsammans med övriga kollegor och kompetenser vara bryggan mellan IT och verksamhet. Du ska med din expertis vara en del av att identifiera verksamhetens behov och analysera säkerhetskrav på tekniska plattformar och applikationer. Vidare kommer du att vara involverad i planering och realisering av digitalt utvecklings- och förändringsarbete i förvaltningens verksamheter. I arbetet ingår det att motivera och ta fram förslag samt implementera säkra och trygga lösningar. Din uppgift är också att identifiera behov av och producera digitalt utbildningsmaterial.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Högskoleutbildning om minst 180hp med inriktning mot systemvetenskap/IT eller annan högskoleutbildning i kombination med motsvarande kunskaper erövrade på annat sätt.
 • Flerårig arbetslivserfarenhet från strategiskt utvecklingsarbete i en större organisation.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har: 

 • Utbildning med inriktning mot äldreomsorg eller socialtjänst
 • Arbetslivserfarenhet från äldreomsorg, brukarnära arbete eller myndighetsutövning
 • Erfarenhet av förvaltningsövergripande utvecklingsarbete
 • Erfarenhet från arbete inom offentlig sektor, främst kommun och region
 • Erfarenhet från arbete med digital fortbildning kopplat till digitala arbetsverktyg
 • Kunskap om informationssäkerhet och GDPR
 • B-Körkort för manuellt växlad bil

För att vara framgångsrik i rollen ser vi gärna att du utöver din tekniska kompetens har en god kommunikativ förmåga och ser det som naturligt att skapa relationer och bygga förtroende. Vi ser gärna att du är en person som är nyfiken, lyhörd och strukturerad med en analytisk ådra. För oss är det också viktigt att du är prestigelös och vi värdesätter god självkännedom.

Digitalisering och IT-drift är ett område som många av våra användare ser som komplext och svårt, och din förmåga att förklara och anpassa dig till målgruppen är därför en viktig faktor. Du fastnar inte i facktermer, utan kan på ett enkelt sätt förklara och beskriva både processer och systemlösningar för medarbetare som ibland känner sig osäkra. Även om detta till stor del är en specialistroll så är samverkan med teamet en framgångsfaktor. Du har en förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.

Om arbetsplatsen

Avdelningen har inom IT-och digitaliseringsområdet bland annat ansvar för:

 • Inköpsprocessen för IT-utrustning
 • Informations- och IT-säkerhet och GDPR
 • Licenshantering
 • Att projektleda olika typer av uppdrag inom området
 • Utbildning av medarbetare och chefer inom området
 • Support i förvaltningsspecifika frågor och system
 • Att dokumentera, klassificera och katalogisera tillgångar

Vi arbetar med verksamhetsnära förankring och stöttar förvaltningens avdelningar i deras verksamhetsutveckling genom att samla in, bereda och prioritera behov av digital utveckling och sedan säkerställa att planering och genomförande sker tillsammans med verksamheten. Genom att stödja med projektledning och förändringsledning kan avdelningen tillsammans med verksamhetsavdelningarna ta gemensamt ansvar att genomföra förbättringar inom förvaltningen. 

Vi i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är med våra ca 5 500 medarbetare Malmö stads näst största förvaltning. Vi har det samlade ansvaret för Malmös hemtjänst, vårdboende, mötesplatser, hemsjukvård och rehabilitering och dess biståndshandläggning. Tillsammans skapar vi en dynamisk och framtidssmart organisation. En organisation som kan möta dagens behov och framtidens utmaningar. Med engagemang, nyfikenhet och hjärta gör vi vardagen enklare för tiotusentals Malmöbor. Följ vår spännande utveckling på https://sv-se.facebook.com/halsavardochomsorg/

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

 
Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Den 1 maj eller enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö stad är sedan 2015 finskt förvaltningsområde. Det innebär att kommunen ska informera om finska minoritetens rättigheter, erbjuda äldreomsorg helt eller till väsentlig del på finska samt främja det finska språket och finsk kultur. 

Det innebär också en rättighet att använda finska i kontakten med oss i kommunen. Eftersom Malmö stad är finskt förvaltningsområde är det meriterande om du kan tala finska. Varmt välkommen med din ansökan! / Tervetuloa hakemuksesi kanssa!  

Läs mer om finskt förvaltningsområde här:  Finskt förvaltningsområde - Malmö stad (malmo.se)

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
07 apr. 2023 (8 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare