Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

IT-Infrastrukturarkitekt

Ansök nu

Är du en person med stort engagemang för samhällsservice och förmåga att skapa goda samarbeten och nätverk?  Då kan Malmö Stad och IT och Digitaliseringsavdelningen (ITD) vara rätt plats för dig.

När du arbetar med IT-säkerhet eller digital infrastruktur inom Malmö Stad är du med och skyddar samhällsviktiga funktioner och bidrar till att säkra samhällets framtid. Du får möjlighet att arbeta i en komplex IT miljö med system som är kritiska för stadens verksamheter. Arbetet inom ITD kring säkerhet och infrastruktur i Malmö Stad fokuserar på att skapa en trygg och säker digital miljö för våra medborgare och anställda.

ITD ansvarar för stadens kommungemensamma IT och Digitaliseringsuppdrag, där vi arbetar med allt från teknik till människor och beteende för att utveckla och leverera digitala lösningar som utgår från Malmöbornas och medarbetarnas behov. Vi arbetar i bred samverkan och nätverksbyggande både internt inom staden och med olika samhällsaktörer på lokal, regional, nationell och internationell nivå. Aktiv omvärldsbevakning är en naturlig del av vårt arbete.

ITD är inne i en expansiv fas där vi behöver utöka vår kompetens ytterligare inom områdena IT Säkerhet och digital infrastruktur. Vill du ha en meningsfull karriär och vara med och göra verklig skillnad? Då är arbetet inom IT-säkerhet och infrastruktur i Malmö Stad något för dig!

I denna annons kan du läsa mer om vår tjänst som IT-infrastrukturarkitekt. Vi söker även en IT-specialist: Identitet och åtkomst, en IT-säkerhetsarkitekt och en tjänsteägare till säkerhetstjänsten Infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Malmö stads IT och digitaliseringsavdelning vill förstärka området IT-arkitektur och söker därför en erfaren kollega med bakgrund inom infrastrukturarkitektur.

Som IT- infrastrukturarkitekt trivs du med problemlösning och förstår hur nya teknologier kan tillämpas för att skapa värde. Du leder arbetet med att identifiera och visualisera kvalitativa och hållbara IT-infrastrukturlösningar utifrån verksamhetens behov. Du tar fram lösnings- och designförslag för leveranser och tjänster som driver stadens digitalisering. Du säkerställer att övergripande principer, arkitektur och strategier följs och utvecklas.

Kvalifikationer

Som IT-infrastrukturarkitekt har du koll på arkitektur- och utvecklingsramverk men i det dagliga arbetet är det andra egenskaper som gör att du blir framgångsrik; du är nyfiken, kommunikativ, strukturerad, engagerad och du har förmågan att hitta och kommunicera lösningar på komplexa problem.
Du ska ha god samarbetsförmåga både med interna kollegor, samarbetspartners och leverantörer. Du ska ha erfarenhet av att arbeta strategiskt inom området samt ha god teknisk förståelse.

Användarinvolvering och förståelse för att data är en av våra viktigaste tillgångar är en röd tråd i ditt arbete. Behövs det så kan du hantera och driva en workshop, Post-it lappar är ibland en bra sak, vilket innebär att du kan driva workshops och sammanställa idéer och förslag. Du gillar att dela med dig av dina kunskaper, när andra lyckas är du nöjd.

Det krävs minst gymnasieutbildning samt minst 3 år relevant arbetslivserfarenhet inom lösnings-, informations-, eller verksamhetsarkitektur. Erfarenhet av att arbeta i stora och/eller komplexa miljöer är meriterande. Vi är på en resa där agila principer och DevOps kompletterar traditionella arbetssätt och ser gärna erfarenhet av detta. Som IT-infrastrukturarkitekt hos oss ser vi att du är analytisk och lösningsorienterad samt har ett starkt leveransfokus. Du har löpande kontakt med såväl verksamhet, kollegor samt leverantörer och behöver därför ha goda kunskaper i såväl svenska som engelska.

Du ska ha goda kunskaper inom:

 • datacenter (HCI, Automation, virtualisering)
 • moln/hybrid
 • nätverk/brandväggar
 • lastbalansering
 • lagring inklusive backup
 • IT - och informationssäkerhet
 • erfarenhet av kravställning inom offentliga upphandlingar

Det är meriterande med:

 • Högskoleexamen eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.
 • Certifieringar och kurser e.d. inom arbetets område
 • Arbetslivserfarenhet av krav och kravhantering
 • Arbetslivserfarenhet av design och implementering av större komplexa miljöer som svarar upp till verksamheternas behov och krav.
Om arbetsplatsen

På IT- och digitaliseringsavdelningen arbetar vi med allt från teknik till människor och beteende för att utveckla och leverera digitala lösningar. Vi samarbetar med förvaltningar i Malmö stad, och utgår från Malmöbornas och medarbetares behov. Tillsammans är vi cirka 120 kollegor som erbjuder smarta och funktionella lösningar inom IT och digitalisering.

På serviceförvaltningen erbjuder vi möjlighet till distansarbete,förutsatt att det fungerar för verksamheten och passar dina individuella förutsättningar.  I denna tjänst finns det möjlighet till distansarbete på deltid efter dialog med din chef. 

Serviceförvaltningen är uppdelad i fem avdelningar och erbjuder allt från färdtjänst till IT och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat. Tillsammans är vi en smart servicepartner till staden.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Möjlighet till distansarbete: Ja, i viss omfattning

Övrigt
Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 
 
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 juni 2023 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare