Inköpare till Malmö Leasing AB

Inköpare till Malmö Leasing AB

Till Malmö Leasing söker vi en inköpare – ett kvalificerat uppdrag där du får möjlighet att verka i en intressant miljö. Malmö Leasing är ett bolag som ägs av Malmö stad genom sitt ägarbolag Stadshus AB. Bolaget har funnits sedan 1992 och hette tidigare Vagnparken i Skåne AB (ViSAB).

Arbetsuppgifter
Som inköpare är du direkt underställd bolagets VD och du kommer att arbeta med fordonsadministration som upphandling/inköp och avveckling av fordon. En del av arbetet innebär att du upprättar leasingavtal och gör kalkylberäkningar. I inköpsrollen kommer du också att arbeta med vagnparksanalyser, skadehantering, försäkringsfrågor och fakturahantering. Du kommer också att ingå och vara delaktig i olika arbetsgrupper inom Malmö stad.

Bolagets vagnpark omfattar cirka 1 300 enheter fördelat på bland annat personbilar, lätta transportbilar- och minibussar, traktorer, hjullastare, tunga lastbilar och bussar samt olika specialfordon. I din roll som inköpare kommer du att vara kundansvarig för vissa förvaltningar och bolag inom Malmö stad.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst fem års arbetslivserfarenhet och arbetat i fordonsbranschen med försäljning av kundanpassade fordon och finansiering. Du har en relevant gymnasieutbildning, god datorvana och god administrativ vana, ett B-körkort för manuellt växlad bil samt goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.

I rollen som inköpare har du mycket kundkontakt och därför är det viktigt att du har en hög servicenivå och är lyhörd inför kundernas behov. Du är tydlig och kommunikativ samt visar respekt för andra. Du har inga problem att hålla presentationer och tycker om att tala inför publik. Du är en brobyggare som bidrar till ett gott samverkansresultat.

Om arbetsplatsen
Vår affärsidé är att tillhandahålla finansiell och operationell leasing, kortidsuthyrning och leasing av lös egendom till Malmö stads förvaltningar och helägda bolag.

Malmö Leasing AB:s verksamhet genomsyras av ett hållbarhetstänk i alla led och syftar att bidra till en hållbar utveckling av staden genom miljökloka alternativ för leasing och uthyrning av fordon och lös egendom. Vi jobbar för att Malmö stads miljö- och säkerhetskrav kring fordon och transporter i kommunen efterlevs och arbetar förebyggande mot fordonsrelaterade skador.

 

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 5 feb 2023 (8 dagar kvar)