Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

IT-specialist informationssäkerhet

Arbetsuppgifter

I rollen som informationssäkerhetssamordnare kommer du att vara bryggan mellan IT och verksamhet. Du ska med din expertis identifiera verksamhetens behov och analysera säkerhetskrav på tekniska plattformar och applikationer. Vidare kommer du att vara involverad i planering och realisering av förändringsarbetet av serviceförvaltningens verksamheter, i arbetet ingår det att motivera och ta fram förslag samt implementera säkra och trygga lösningar.

Nedan finns exempel på en del av arbetsuppgifterna för denna tjänsten:

 • Driva, samordna och utveckla förvaltningens informationssäkerhetsarbete inom ramen för förvaltningens riktlinjer
 • Stödja verksamheten med sin kompetens och erfarenhet genom rådgivning, utbildning och uppföljning inom hela informationssäkerhetsområdet
 • Samordna och ansvara för att driva risk- och incidentprocesser framåt
 • Hålla dig uppdaterad på aktuell lagstiftning som styr informationssäkerheten, såsom dataskyddsförordningen och offentlighet- och sekretesslagen och verka för att myndigheten följer lagstiftningen
 • Hantera informationssäkerhetsincidenter
 • Samverka med kollegor inom och utanför IT-enheten för att säkerställa efterlevnad av lagar och förordningar
 • Agera brygga mellan IT och verksamhet
 • Arbeta med förändringsarbete
 • Identifiera behov och kravanalys
 • Ansvara för att hålla i utbildningar gällande informations säkerhet stötta vid arbetet med riskanalyser samt konsekvens bedömningar
Kvalifikationer

För att vara aktuell för denna tjänsten behöver du ha någon form av eftergymnasial IT-utbildning, eller annan utbildning kombinerat med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har minst 3 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det är meriterande med erfarenhet av att arbeta i offentlig verksamhet samt erfarenhet av att arbeta i en stor organisation med komplexa systemlösningar. Du behöver ha mycket goda kunskaper i svenska, då en del av arbetet innebär att ta fram rapporter, analyser och beslutsunderlag till enhetschef och förvaltningens ledningsgrupp. Du behöver ha B-körkort för manuellt växlad bil. Det är meriterande med följande:

 • Certifiering inom ITIL
 • Goda Kunskaper inom Informationssäkerhet
 • Kunskap inom GDPR

Du behöver ha bra insikt och förståelse för stora och komplexa IT-miljöer där användarnas behov sätts i centrum. 

För att vara framgångsrik i rollen ser vi gärna att du utöver din tekniska kompetens har god kommunikativ förmåga och kan skapa förståelse, trygghet och samverkan. Vi ser gärna att du är en person som drivs av att vara en problemlösare och kan se helhetsbilden. Som person trivs du i att driva, förändra och effektivisera. Du blir i många frågor förvaltningens representant och tjänsten kräver därför hög social kompetens, förmåga att lyssna aktivt, ett holistiskt tänkande och mycket god förmåga att bygga och underhålla nätverk med kollegor inom Malmö stad. Digitalisering och IT-drift är ett område som många av våra användare ser som komplext och svårt, och din förmåga att förklara och anpassa dig till målgruppen är därför en viktig faktor. Du fastnar inte i facktermer, utan kan på ett enkelt sätt förklara och beskriva både processer och systemlösningar för medarbetare som ibland känner sig osäkra. Även om detta till stor del är en specialistroll så är samverkan med teamet en framgångsfaktor. Vi ser därför att du är en inkluderande lagspelare som naturligt delar din kunskap med andra, och lika gärna tar hjälp där det behövs.

Om arbetsplatsen

IT-enheten är en ny skapad enhet och är en del av Kansli- och utvecklingsavdelningen. IT-enhetens uppdrag är att stödja nämnd, förvaltningsledning och verksamheten. Detta gör vi genom att samordna, leda, styra, omvärldsbevaka och följa upp förvaltningens administrativa arbete. Avdelningen arbetar med kvalitet- och utvecklingsfrågor och har i uppdrag att skapa struktur för styrning och ledning och ge verksamheten stöd i gemensamma processer och frågor. Avdelningen bereder även beslutsunderlag och kvalitetssäkrar förvaltningens ärendeprocess och har förvaltningsövergripande samordningsansvar inom olika områden.

Enhetens uppdrag är bland annat att ansvara för:

 • inköpsprocessen för IT-utrustning
 • informations- och IT-säkerhet
 • licenshantering
 • att projektleda olika typer uppdrag inom området
 • utbildning av medarbetare och chefer inom området
 • support i förvaltningsspecifika frågor och system
 • att dokumentera, klassificera och katalogisera tillgångar

På serviceförvaltningen erbjuder vi möjlighet till distansarbete,förutsatt att det fungerar för verksamheten och passar dina individuella förutsättningar.  I denna tjänst finns det möjlighet till distansarbete på deltid efter dialog med din chef. 

Serviceförvaltningen är uppdelad i fem avdelningar och erbjuder allt från färdtjänst till IT och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat. Tillsammans är vi en smart servicepartner till staden.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast möjligt

Möjlighet till distansarbete: Ja, i viss omfattning

Övrigt
Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 
 
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
10 apr. 2023 (8 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare