Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

HR-konsult till stadskontoret

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Vill du vara med och fortsätta utveckla stadskontoret till att bli en ännu mer attraktiv arbetsgivare? Vi söker nu en HR-konsult till vårt team på HR- och kommunikationsenheten. 

På stadskontoret innebär HR-konsultrollen att du jobbar nära verksamheten i syfte att bidra till en riktigt bra arbetsplats för alla. Tillsammans med cheferna är du inne i många olika frågor, framför allt kopplat till chefens roll som arbetsgivare. Vi utgår från verksamhetens behov vilket innebär att du arbetar med många olika frågor, rekrytering, arbetsmiljöfrågor, arbetsrättslig rådgivning och ibland något helt annat. Den breda rollen kombineras med att du som HR-konsult lägger extra fokus på någon eller några av Malmö stads gemensamma HR-processer eller områden, i den här tjänsten arbetsrättsområdet. Inom ramen för ditt fokusområde deltar du i kommungemensamma nätverk och har ansvar för att driva arbetet framåt på förvaltningen, tillsammans med dina kollegor på enheten.  

Vi är ett team som består av tre HR-konsulter, en HR-administratör, en kommunikatör och en HR-chef. Vi jobbar nära varandra och samarbetar i vardagen, allt med målet att skapa goda förutsättningar för chefer och medarbetare att lyckas i sina uppdrag. På vår enhet har vi både HR-perspektiv och fokus på internkommunikation och det ger oss goda förutsättningar att förstärka utvecklingskraften i förvaltningen. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som trivs med att vara en del av ett nära samarbetande team. Stadskontoret är en specialistorganisation med ett komplext uppdrag och vi letar därför efter dig som har erfarenhet av att agera i komplexa miljöer och som trivs med att vara inne i många olika frågor. Du har en god kommunikativ förmåga där du som HR-konsult lyssnar av behov och bidrar till att skapa nytta för verksamheten. 

Du har:

  • examen från PA-programmet eller annan universitets-/högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig 
  • flera års erfarenhet av brett och konsultativt HR-arbete 
  • kunskap om arbetsrättslig lagstiftning och dess praktik  
  • erfarenhet av att arbeta med facklig samverkan och ha en nära dialog med fackliga parter 

Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba med organisationer i förändring, både organisatoriska förändringar och kulturförändringar.  

Att få processer att fungera i praktiken kräver att du är systematisk och har tålamod. Du som söker gillar samspelet med andra och är öppen för att dela erfarenheter och vara nyfiken på andras kompetenser.  Vi förutsätter att du har god svenska i tal och skrift och är bekväm med arbete i olika IT-baserade verksamhetssystem. 

 

Om arbetsplatsen

Stadskontoret riktar, utmanar och förstärker utvecklingskraften i organisationen, i staden och i regionen. Vi är kommunstyrelsens förvaltning och arbetar med ett helhetsperspektiv nära stadens ledning.  Stadskontoret består av sex olika avdelningar och har sammanlagt ca 300 personer anställda. Våra avdelningar arbetar inom ett brett spektrum av områden och förvaltningen har många medarbetare med en hög specialistkompetens.   

Vi arbetar med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö och våra värderingar bygger på människors lika värde. Vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid och hos oss får du en dynamisk arbetsplats och möjlighet att tillsammans med professionella kollegor få göra skillnad på riktigt för Malmö och malmöborna.  

Enheten HR och kommunikation är en del av avdelningen Intern ledning och stöd på stadskontoret. Avdelningen arbetar med frågor som rör stadskontorets ekonomi, utveckling, planering, kansli, HR och kommunikation. Här finns också valnämndens kansli, stadens centrala juristfunktion och dokument- och ärendehantering.  

Planerade intervjuer: Vecka 24-25 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
09 juni 2023 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare