Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

HR-konsult rekrytering

Publiceringsdatum
15 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Hej! Brinner du för kompetensbaserad rekrytering, en kandidatupplevelse i framkant och har många idéer om hur rekryteringsprocesser kan utvecklas i framtiden, kanske redan imorgon? Då kan du vara vår nästa kollega – vi är ett dedikerat rekryteringsteam på fem personer som har fokus på att utveckla våra processer och stötta våra chefer. Med Malmös barn i fokus är det inte svårt att hitta engagemang på jobbet – nyfiken på att bli en av oss?  

Arbetsuppgifter

I din roll som HR-konsult med rekryteringsfokus är du en konsultativ partner där du processleder, stödjer och arbetar operativt i flera rekryteringar parallellt. Du kommer arbeta med våra medarbetarrekryteringar och ditt fokus kommer vara att driva hela eller delar av dessa processer från kravprofil till referenstagning. I dina rekryteringar kommer du parallellt med det administrativa rekryteringsarbetet arbeta operativt med att utbilda våra chefer för att ytterligare stärka dem i deras rekryteringskompetens.  

Tillsammans utvecklar vi förvaltningens rekryteringsarbete och sporrar och stöttar varandra. Med AI:s inträde vet vi att vi kommer kunna tänka om och nytt i våra rekryteringsprocesser, och vi erbjuder en tjänst där du är delaktig och bidragande i den processen. Grunden i tjänsten är rekrytering så vi ser att din stora passion finns i detta spännande och viktiga HR-område. Vi ser oss dock som en HR-avdelning som teamar ihop oss på ett smart sätt för att vi som helhet ska kunna leverera så bra service som möjligt till våra verksamheter. Detta tror vi också skapar en variation för dig som anställd. 

I din tjänst ingår att arbeta med sociala medier med målet att attrahera fler och rätt kandidater. Vårt rekryteringssystem Reachmee kommer även vara ett område där du har en specialistkompetens i förvaltningen och driver utvecklingen av smarta arbetssätt. 

Vad erbjuder vi dig?  

 • Ett roligt och meningsfullt jobb där du har möjlighet att göra skillnad för Malmös barn genom att vara ett nära stöd till förvaltningens chefer.
 • Ett nära samarbete med dina rekryteringskollegor där ni stöttar varandra och utvecklar processer och smarta arbetssätt tillsammans. Vi trivs tillsammans! 
 • En centralt belägen arbetsplats nära Triangelns köpcentrum med goda pendlingsmöjligheter, Lugna gatan 82.  
 • Arbetsuppgifter som ger dig en möjlighet att variera var du arbetar ifrån, en dag från kontoret, nästa från våra verksamheter och den tredje hemifrån.  
 • Att ingå i en HR-avdelning med hög kompetens och vilja att ligga i framkant.  
Kvalifikationer
 • Erfarenhet av att arbeta kompetensbaserat i hela rekryteringsprocessen och självständigt driva dina rekryteringar från start till mål. 
 • Erfarenhet och intresse av att arbeta med rekryteringsadministration och med rekryteringssystem. 
 • Högskoleexamen med inriktning mot HR/PA om 180 Hp eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 

Meriterande: 

 • Erfarenhet av rekryteringssystemet Reachmee 
 • Utbildad och certifierad i testverktyg 
 • Erfarenhet av att arbeta med sociala medier och attraktiva annonser. 

Vem du är som person är väldigt viktigt för att du ska trivas och lyckas i rollen. Vi söker dig som känner igen dig i följande beteenden: 

 • Du ställer frågor, testar och driver på för att komma framåt och utvecklar metoder och arbetssätt. 
 • Du interagerar med andra kollegor och tar initiativ till samarbete. 
 • Du visar en förståelse och ödmjukhet inför andra och deras situation.  
 • Du skapar struktur i ditt arbete genom en god planering och samtidigt som du har utrymme för att ändra väg och visa på en flexibilitet.  
 • Du använder humor, glädje och ambition för att bidra till en positiv stämning. 

Vi söker dig som också förstår att digital kompetens inte handlar om specifika kunskaper i vissa system utan en generell förmåga och intresse av att vilja vara med och driva hur vi med nya smarta arbetssätt tar hjälp av tekniken för att kunna skapa ett ännu effektivare rekryteringsstöd. För tjänsten söker vi även dig som med en god svenska och har bra öga för text och formuleringar i våra annonser.  

Om arbetsplatsen

Vi är 24 positiva, kompetenta och drivna HR-kollegor som ser fram emot att välkomna dig. För att vara framgångsrika i vårt uppdrag fokuserar vi på professionella och goda relationer men också på att skapa utrymme för ett gott arbetsklimat. På vår HR-avdelning arbetar både HR-konsulter med generalistkompetens och HR-konsulter med specialistkompetens. Vi har vårt fysiska kontor på Lugna gatan 82, mitt i centrala Malmö. Vi trivs att arbeta tillsammans och för oss är det en självklarhet att ha en flexibel arbetsplats där vi både arbetar från vårt fysiska kontor men också digitalt.  

Förskoleförvaltningen är en av Malmös största förvaltningar. Vi har 4700 medarbetare som varje dag möter 17 000 barn och deras vårdnadshavare på någon av våra 200 förskolor. Som medarbetare hos oss blir du del av en organisation där många spännande initiativ och idéer tar fart. När det gäller förskola vänds många blickar mot förskoleförvaltningen i Malmö stad. 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb 

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning 
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Vår rekryteringsprocess med tidplan och upplägg kommer skickas i vårt bekräftelsemail när du skickat in din ansökan. I den här rekryteringen använder vi oss av urvalsfrågor istället för personligt brev. Frågorna ser du när du ansöker för tjänsten. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 maj 2024 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren