Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

HR-konsult med inriktning utbildning

Publiceringsdatum
31 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du en HR-person med erfarenhet inom utbildning som söker ett nytt uppdrag? Hos HR-service erbjuder vi en kvalificerad roll där du får arbeta i dynamiska sammanhang och bidra till Malmö Stads alla förvaltningar. På HR-service arbetar vi för hela Malmö Stad och nu söker vi en kollega som delar vår nyfikenhet på stadens verksamheter och har ett intresse för människor och samhällsutveckling. Välkommen att bli en del av vårt team!

Arbetsuppgifter

HR-Service utgör en del av den gemensamma HR-funktionen inom Malmö stad och arbetar stadsövergripande med alla stadens förvaltningar. Vi är en del av Serviceförvaltningen med 2 000 anställda. Serviceförvaltningen är till för stadens alla 28 000 anställda och tillsammans arbetar vi för stadens bästa.

Till sektionen Utbildning & Support ser vi nu fram emot att välkomna en HR-konsult med fokus på utbildning. Just nu rullas ett nytt schemaläggnings- och bemanningssystem, Medvind, ut i staden. Det kräver utbildning till olika målgrupper inom stadens förvaltningar, som t.ex. HR, chefer och medarbetare. HR-service ansvarar för att driva och genomföra dessa utbildningar och behöver nu ersätta med en HR-konsult, då en av våra medarbetare ska gå vidare till annat uppdrag.

I rollen som HR-konsult på HR-service kommer du att få introduktion till Medvind och våra olika arbetstidsmodeller. Du kommer vara en av våra experter och ingå i ett team som arbetar med utbildning av olika system. Tillsammans med HR-konsulter på respektive förvaltning kommer du att samordna och genomföra utbildningar för olika målgrupper. Utbildningsmaterialet är framtaget, men behöver anpassas beroende på målgrupp, t.ex. chefer eller medarbetare, men också utifrån verksamheten där användandet anpassas beroende på arbetstidsmodeller, schemaläggning och flexhantering. Utbildningarna genomförs till stor del på plats ute på förvaltning och varierar i längd, från kortare sessioner till heldagsutbildning. En del utbildningar genomför vi digitalt. HR-service ansvarar även för manualer i systemet och vi kommer framöver att göra dem tillgängliga i fler format, bland annat som film.

Du kommer m.a.o. att komma i kontakt med stora delar av Malmö stads organisation, möta olika typer av yrkesgrupper och personer.

Detta är en roll där vi som servicefunktion är på scen och där löpande kundfokus och feedback är en grundförutsättning för att möta olika verksamheters behov.

I rollen kommer du även att vara en del av vår support, uppdatera digitala manualer och hantera en del administration kring utbildning och annat stöd för lärande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utåtriktad och socialt aktiv, med förmåga att skapa och underhålla professionella relationer. Du har en god förståelse för hur människor tar till sig kunskap och kan anpassa ditt budskap efter mottagarens förutsättningar. Du är flexibel och ser möjligheter i förändringar, samt har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter. Som person är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående, med ett starkt intresse och vilja att hjälpa andra. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete effektivt och håller tidsramar.

Hos oss är kunden och kundnytta i fokus. En positiv grundinställning är en självklarhet för dig och därför tar du dig an utmaningar med engagemang och är lösningsorienterad och du gör vad som krävs för att en uppgift ska lösas på bästa sätt.

Din kunskap inom området har du skaffat dig genom en akademisk utbildning inom HR på minst kandidatnivå och genom minst ett års arbetslivserfarenhet inom området. Du ska även ha erfarenhet av att presentera eller att ha arbetat med kommunikation i syfte att utbilda andra.

Att du har erfarenhet av systemfrågor och arbetstidsmodeller är det meriterande. Du har en mycket god förmåga att kommunicera på svenska i både tal och skrift.

Om arbetsplatsen

Kommuntjänster har drygt 600 anställda inom sex olika verksamhetsområden. Uppdraget är att tillhandahålla kvalitativa, hållbara och kostnadseffektiva tjänster till Malmö stads förvaltningar och till Malmöborna. Kommuntjänster erbjuder likvärdig service för alla, högtillgänglighet och professionellt bemötande.

Serviceförvaltningen är uppdelad i fem avdelningar och erbjuder allt från färdtjänst till IT och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat. Tillsammans är vi en smart servicepartner till staden.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Tidplan för rekryteringen: Urval vecka 25, 1:a intervjuer vecka 25-26, 2:a intervjuer vecka 26-27.

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
16 juni 2024 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren