Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

HR-konsult med inriktning rekrytering, visstidsanställning

Publiceringsdatum
07 februari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Malmö är en stad i rörelse med en ung befolkning som växer. Rekryteringsbehovet varierar med tydliga arbetstoppar under året och för att möta det ökade elevantalet inför kommande läsår behöver vi förstärka vår organisation. Nu söker vi en HR-konsult med inriktning rekrytering som vill arbeta med ett specialiserat och verksamhetsnära rekryteringsstöd. Tjänsten är en visstidsanställning till och med den 30 september 2024. 

Arbetsuppgifter

Som HR-konsult med inriktning rekrytering driver du rekryteringsprocesser i nära samverkan med rekryterande chef. Vi arbetar utifrån kompetensbaserad rekryteringsmetodik där du är sakkunnig och ett konsultativt stöd till chefer i rekryteringsprocessens alla delar, samt bidrar operativt i hela eller delar av rekryteringsprocessen. Det operativa arbetet innebär att i dialog med chef ta fram kravprofiler som pricksäkert kommunicerar verksamheten kompetensbehov, skriva attraktiva jobbannonser, skapa inlägg i sociala medier, genomföra urval och intervjuer, ta referenser, samt handlägga och administrera rekryteringsärenden i digitala stödsystem.

För att Malmös elever ska ha rätt pedagoger och personal runt sig är det viktigt att vara lyhörd för verksamheternas behov, att våga tänka nytt och utmana när det behövs samtidigt som man säkerställer att riktlinjer och lagstiftning följs.

I arbetsuppgifterna kan också ingå uppgifter kopplade till att verkställa förvaltningens kompetensförsörjningsplan.

Kvalifikationer

Rollen som HR-konsult hos oss kräver att du är självgående och har förmåga att ta ansvar, planera och strukturera ditt arbete och driva dina rekryteringsprocesser framåt inom uppsatta tidsramar. I rollen har du flertalet kontaktytor, både internt och externt, vilket förutsätter att du är uppmärksam och lyhörd i ditt bemötande och att du kommunicerar på ett tydligt sätt. Det verksamhetsnära rekryteringsstödet förutsätter ett nära samarbete med kollegor och rekryterande chefer och det krävs att du tror på kraften i samarbete, är konstruktiv och att du arbetar bra tillsammans med andra.  

Utöver ovanstående krävs att du har:

  • kandidatexamen (180hp) inom HR eller motsvarande
  • arbetat med kompetensbaserad rekrytering som HR-stöd
  • arbetat i rekryteringsprocessens alla delar
  • erfarenhet av konsultativt arbete där du bidragit till kvalitetssäkrade rekryteringsprocesser och etablerat och upprätthållit goda samarbeten
  • hög digital kompetens och erfarenhet av att arbeta i Word, Excel, Teams och Outlook eller motsvarande
  • vana av arbete i rekryteringssystem
  • mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift

Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Förvaltningens HR-avdelning ger förvaltningsledning och verksamheternas chefer professionellt stöd och vägledning i frågor och ärenden som sprider över hela HR-området. Avdelningens uppdrag är både strategiskt och operativt och respektive funktion inom avdelningen har olika specialiseringar och uppdrag. Avdelningens verksamhetsnära HR-konsulter ger förvaltningens chefer stöd inom bland annat anställningsfrågor, arbetsrättsliga ärenden, rehabilitering, löneöversyn och omställning. Inom avdelningen finns därutöver HR-konsulter med specialistuppdrag inom exempelvis arbetsmiljö, kompetensförsörjning och rekrytering. Avdelningen leds av en HR-chef samt en enhetschef. Som HR-konsult med inriktning rekrytering kommer du att tillhöra enhetschefens team, där avdelningens HR-administratörer samt övriga HR-konsulter med specialistuppdrag inom kompetensförsörjning och rekrytering ingår. 

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Särskild visstidsanställning 
Omfattning: Heltid, till och med 30 september 2024
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

 

Liknande Jobb

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
25 februari 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren