HR-konsult med inriktning arbetsmiljö

HR-konsult med inriktning arbetsmiljö

Arbetsuppgifter

Välkommen till HR-avdelningen på gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen!

Vi är tolv kollegor som arbetar administrativt, operativt och strategiskt som verksamhetsnära och ämnesinriktade HR-konsulter. Med anledning av en kommande pensionsavgång så söker vi nu vår nya expert på avdelningen inom arbetsmiljö - ett ytterst viktigt och roligt uppdrag!

Som HR-konsult hos oss arbetar du huvudsakligen med att stödja och vägleda chefer och förvaltningens verksamheter i HR-processer för att nå verksamheternas mål. Den här rollen är ett specialistuppdrag med inriktning arbetsmiljö vilket innebär att du arbetar med att utveckla, driva, planera och följa upp förvaltningens gemensamma arbetssätt inom det systematiska arbetsmiljöarbetet på en strategisk och operativ nivå. I rollen ingår även att handlägga ärenden inom arbetsmiljö till nämnd samt utbilda chefer och HR-kollegor inom området arbetsmiljö, rehabilitering, samverkan och kränkande särbehandling

I vardagen kommer du arbeta med att stödja och handleda chefer och HR-kollegor i kvalificerade arbetsmiljöärenden samt genomföra utredningar om kränkande särbehandling. Du kommer även vara samordnare i förvaltningens skyddskommitté/arbetsmiljögrupp samt tillsammans med huvudskyddsombud utbilda förvaltningens elevskyddsombud. 

Här får du möjlighet att driva partsgemensamma utvecklingsprojekt samt leda implementering av förändringar av förvaltningens arbete inom systematiskt arbetsmiljöarbete. Med din expertkompetens kommer du få representera förvaltningen och delta i upphandlingar inom området arbetsmiljö, hälsa och rehabilitering inom Malmö stad. Du kommer även ingå i Malmö stads olika nätverk inom arbetsområdet samt vara förvaltningens kontaktperson för företagshälsovården.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • en kandidatexamen (180 hp) inom HR eller motsvarande
 • minst 5 års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete
 • erfarenhet av att arbeta med kvalificerat HR-arbete både operativt och strategiskt inom områdena arbetsmiljö, rehabilitering och samverkan
 • erfarenhet av att arbeta relationsskapande med ett konsultativ, handledande och professionellt förhållningssätt
 • mycket god kunskap inom lagstiftning kopplat till arbetsmiljöområdet
 • att planera, utveckla och genomföra utbildningsinsatser inom arbetsområdet 
 • god digital kompetens 
 • mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska.

Meriterande:

 • utbildning i arbetsmiljörätt och utredningsmetod kränkande särbehandling
 • erfarenhet av arbete i en stor och komplex organisation och/eller från en politiskt styrd organisation
 • erfarenhet av arbete inom kommunal eller regional verksamhet
 • erfarenhet av att arbeta i system för avvikelsehantering till exempel Agera
 • erfarenhet att arbeta i system för dokumentation av rehabiliteringsarbete till exempel Adato.

För att lyckas i den här tjänsten behöver du vara analytisk och lösningsfokuserad. Rollen kräver också att du är servicinriktad, kommunikativ och bra på att samarbeta. 

Om arbetsplatsen

HR-avdelningen består av 13 medarbetare som arbetar med att på ett professionellt sätt ge förvaltningsledningen och verksamheternas chefer stöd och vägledning i frågor och ärenden som berör HR-området, för att de olika verksamheterna ska uppnå sina mål både på kort och lång sikt. Vi arbetar kontinuerligt med operativa och strategiska processer på både verksamhetsnära och förvaltningsövergripande nivåer, som påverkar chefer och medarbetare såväl som elever och Malmöbor i deras arbete och utveckling.

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ 
 

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 12 feb 2023 (3 dagar kvar)