HR-chef till stadsbyggnadskontoret

HR-chef till stadsbyggnadskontoret

Malmö växer! Sällan har stadsutveckling varit mer spännande än i Malmö, just här och nu. Att bygga framtidens Malmö är ett lagarbete med många inblandade och stadsbyggnadskontoret har en central roll i detta uppdrag. Det vi gör ger avtryck i Malmö för lång tid framåt.
Nu söker vi en HR-chef till vår förvaltning, som delar vårt engagemang för att utveckla staden tillsammans!

Arbetsuppgifter

Du blir en del av ett sammansvetsat team som arbetar nära varandra och tillsammans säkerställer att Malmö stads HR-processer följs, samt utvecklar chefs- och medarbetarskapet i förvaltningen. HR-enheten arbetar som verksamhetsnära stöd till förvaltningens chefer och fungerar som bollplank i alla HR-relaterade frågor.

Vi har under de senaste två åren utvecklat vårt arbetssätt och har en tät dialog med cheferna, vilket gör att vi kan ge ett kvalitativt stöd och samtidigt får en naturlig inblick i verksamheten. Som enhetens chef leder du fyra skickliga medarbetare; tre HR-konsulter och en HR-administratör.

Din tjänst kan delas in i tre centrala delar. Du är dels chef för HR-enhetens medarbetare, HR-chef inom förvaltningen, samt stadsbyggnadskontorets representant i Malmö stads olika HR-chefsnätverk och ledningsforum. I din roll ingår även samverkan med förvaltningens olika fackliga organisationer.

Som HR-chef har du en given plats i stadsbyggnadskontorets ledningsgrupp där du lyfter och driver HR-perspektivet i förvaltningen. Du blir en central spelare i kontorets förändringsarbete med fokus på agilt arbetssätt och tillitsbaserat ledarskap. I rollen rapporterar du till avdelningschef för lednings- och verksamhetsstöd och bidrar med ditt utvecklingsfokus i avdelningens ledningsgrupp.

 

Kvalifikationer

För att trivas och lyckas i uppdraget som HR-chef behöver du vara en tydlig, samarbetsinriktad och utvecklingsorienterad ledare. Du tar ansvar och du får saker att hända. Kommunikation är viktigt för dig; du delar information, kunskap och feedback. Du värdesätter goda relationer som främjar samarbete och att ha kul på jobbet!

Vår HR-chef behöver vara prestigelös, orädd och inkluderande. Du kan bryta ner det komplexa till en begriplig nivå för din omgivning och ser till att uppsatta mål nås med hjälp av ett smidigt lösningsfokus. De interna och externa kontakter du har i ditt arbete förutsätter att du har en god kommunikativ förmåga, och att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du har integritet och kan föra förvaltningens talan i olika forum.

Din bakgrund innehåller en relevant akademisk examen, gärna inom HR, samt gedigen arbetslivserfarenhet inom HR-området. Din erfarenhet är bred och du har jobbat med frågor som spänner över hela HR-området. Du har erfarenhet av att leda organisationer genom kulturförflyttningar och vet att förändring kräver långsiktighet.

Du har tidigare chefs/ledarerfarenhet och arbetar med ett tillitsbaserat och coachande förhållningssätt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av utvecklings- och förändringsprocesser. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta inom offentlig förvaltning samt av facklig samverkan ser vi det som en fördel.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om arbetsplatsen

Stadsbyggnadskontoret är en myndighet för plan-, bygg- och lantmäterifrågor. Förvaltningen arbetar med översiktlig planering, detaljplanering, fastighetsbildning, bygglov, mätning och kartläggning. Stadsbyggnadskontoret arbetar för Malmöborna, byggmarknadens olika aktörer och övriga verksamma i Malmö. Tillsammans med andra förvaltningar skapar vi förutsättningar för en stad som är hållbar och attraktiv att bo och verka i.

Stadsbyggnadskontoret är en dynamisk och kreativ arbetsplats, med lokaler mitt i Malmös centrum. Vi är 230 medarbetare och drygt 20 chefer, fördelat på fyra olika avdelningar. 

Hos oss får du alla förmåner av trygghet och flexibilitet man kan förvänta sig av en offentlig arbetsgivare, och några till. Den allra största förmånen, som vi ser det, är att tillsammans med professionella kollegor få göra skillnad på riktigt för Malmö och Malmöborna.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 2 apr 2023 (7 dagar kvar)