Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

HR administratör till funktionsstödsförvaltningen

Ansök nu

Är du den som kan se helhetsperpektivet och har ett bra öga för detaljer? Kan du även hålla en hög servicenivå och har ett bra bemötanande mot våra chefer och kollegor, då tycker vi du ska titta hit! 

Som HR-administratör för det här uppdraget kommer du huvudsakligen att arbeta i våra olika system framförallt Vikariebanken, Anställningsguiden och Platina. Även tillämpning och tolkning av lagar och avtal kopplat till detta ingår. Support till förvaltningens chefer sker skriftligen/via mail samt genom telefon.

Huvudsakliga uppgifter som ingår i uppdraget:

 • Registrera nya anställningar eller förändringar i befintliga anställningsuppgifter i Malmö stads HR-system (Personec)
 • Administrera Vikariebanken
 • Bevaka och godkänna underlag för anställning
 • Bevaka avslut vid anställning
 • Personaladministrativa uppgifter kopplat att medarbetare börjar/slutar exempelvis, arkivering av anställningsavtal eller andra dokument.
 • Arkivering och diarieföring.

  Övrigt:
 • Ta fram rapporter och statistik kopplat till anställning och lön
 • Utveckla rutiner och arbetsmetoder inom området för optimerad resursanvändning

  Som HR-administratör förväntas du samarbeta med övriga medarbetare inom HR-avdelningen samt med verksamheternas chefer för att säkerställa god service av hög kvalité. 

 

Kvalifikationer

Du som söker har godkända avslutade gymnasiestudier med inriktning på administration eller annan eftergymnasialutbildning som arbetsgivaren finner relevant för uppdraget. Om du har läst PA-programmet så ser vi det som meriterande.

Fokus för dig i ditt arbete är att tillmötesgå krav och behov. Du sätter därför upp väldefinierade och mätbara mål för ditt arbete. För att nå dessa mål är det en självklarhet för dig att använda digitala verktyg i ditt dagliga arbete. Sedan tidigare har du minst ett års erfarenhet av HR-/personaladministrativt arbete och du är en van användare av personaladministrativa system såsom Vikariebanken, Anställningsguiden, personec P, och Officepaketet. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av IT-systemen Platina, Ekot, WinLas och medvind.

Har du erfarenhet av arbete kopplat till lagar och avtal inom anställningsområdet är det meriterande.

Du kommunicerar obehindrat på svenska i både tal och skrift.

 

Om arbetsplatsen

Som Hr-administratör tillhör du sektionen Bemanning och Hr-administration, vilket är en del av funktionsstödsförvaltningens HR-avdelning. I ett nära samarbete med våra verksamheter arbetar vi för att tillsammans skapa mervärde och möjligheter.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 3000 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare och hälso- och sjukvård. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1 
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. 

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
04 juni 2023 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare