Havslivräddare sommar 2023

Havslivräddare sommar 2023

Arbetsuppgifter

Inför sommarsäsongen 2023 söker vi havslivräddare till Malmö Stads badplats vid Scaniabadet. Arbetet drivs dagligen oavsett väder med badvärdar och havslivräddare hela säsongen, samt med förstärkning under skolornas sommarlov. I arbetet som havslivräddare får du ett viktigt uppdrag där du får möjlighet att göra skillnad för malmöborna, samtidigt som du också får möjlighet att utvecklas och växa i din professionella roll.

I rollen som havslivräddare är ditt fokus främst på säkerhet och bevakning. Du ska vara uppmärksam på din omgivning och undsätta nödställda inom badområdet samt om nödvändigt genomföra första hjälpen sjukvård samt livsuppehållande åtgärder i väntan på räddningstjänsten. Du ska kunna förflytta dig snabbt med utrustning, vilket ställer höga krav på grundläggande fysik. 

För att vara aktuell för anställning måste du genomföra ett sim- och dykprov (oavsett förkunskaper) under våren 2023 samt vara tillgänglig för 40 timmar utbildning under en vecka i juni (måndag till fredag). Uppstartsmötet sker i början maj. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en färdig eller pågående gymnasieutbildning. För att vara aktuell för tjänsten behöver du vara minst 18 år och kunna simma minst 1000 meter, dyka 3,5 meter under ytan samt bogsera en docka i vatten. Goda kunskaper i svenska språket samt grundläggande kunskaper i engelska är också krav för tjänsten. Har du dessutom kunskaper i fler språk ser vi det som meriterande. Det är också en fördel om du har arbetslivserfarenhet från ett liknande arbete samt om du utbildning i första hjälpen, hjärt- och lungräddning eller om du har utbildning SLS poollivräddare alternativt SLS havslivräddare.

I arbetet som havslivräddare hos oss blir du en del av en gemenskap, därför är det viktigt att du är en person som trivs med att arbeta med människor och du visar intresse och förståelse för andra. Du har inga problem med att skapa goda relationer till såväl kollegor som medborgare. Som havslivräddare är det viktigt att vara uppmärksam och ta ansvar, därför är det en självklarhet för dig att följa regler och rutiner, liksom att hantera etiska dilemman i enlighet med Malmö stads värderingar.

Om arbetsplatsen

Vi är idag över 500 anställda på Kommunteknik och omsätter 770 miljoner. Detta är Kommuntekniks uppdrag: Kommunteknik ska tillgodose behovet av en väl fungerande stadsmiljö och erbjuder lokalt miljöanpassade och ekonomiskt effektiva helhetslösningar av drift, underhåll och skötsel inom gator, park och fastigheter samt beredskap och teknisk service.

Serviceförvaltningen är uppdelad i fem avdelningar och erbjuder allt från färdtjänst till IT och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat. Tillsammans är vi en smart servicepartner till staden.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Sommarjobb
Omfattning: Deltid, 50 %
Antal tjänster: 9
Tillträde: 15 juni 2023

Övrigt

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 29 jan 2023 (3 dagar kvar)