Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Handledare för Ung i sommar

Publiceringsdatum
08 februari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Nu söker vi handledare för Ung i sommar till gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen. Om du har erfarenhet av arbete inom ungdomsverksamhet och kanske därutöver en påbörjad utbildning till fritidsledare, lärare eller lärare med inriktning mot fritidshem, så har vi ett sommarjobb som är helt rätt för dig. 

I Malmö stad kan ungdomar mellan 16–19 år göra sommarpraktik. För många är det deras allra första arbetslivserfarenhet och en meningsfull och utvecklande sysselsättning under sommarlovet. På gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen tar vi sommaren 2024 emot cirka 100 ungdomar och söker dig som vill arbeta med att handleda och coacha dessa ungdomar.

I uppdraget kommer du att handleda en grupp ungdomar under hela praktikperioden på fyra veckor. Under dagarna varvas olika praktiska arbetsuppgifter på våra skolor såsom målning, lättare städning, inventering, trädgårdsarbete eller administrativa uppgifter med olika intressanta föreläsningar. Därutöver kan det bli aktuellt att självständigt facilitera och genomföra workshops och gruppaktiviteter. Vårt mål med Ung i Sommar är att varje ungdom ska få möjlighet att utvecklas och förberedas inför framtida yrkesval samt få erfarenhet av arbetsmarknaden.

Du kommer att ha stöd av kollegor i organisationen men förväntas självständigt kunna stötta, instruera och handleda en grupp ungdomar. I rollen ingår att handleda i olika praktiska arbetsuppgifter och utföra dessa tillsammans med ungdomarna. Då sommarpraktiken utförs på våra olika gymnasieskolor kommer du att samarbeta med personalen på respektive skola och ni hjälps åt för att skapa en bra praktikplats för ungdomarna. Du kommer även att hantera enklare administrativa uppgifter såsom närvarorapportering.

Uppdraget är på fem veckor mellan vecka 24 och vecka 28. Första veckan består av en introduktion och uppstartsarbete, följt av fyra veckor där du handleder en grupp sommarpraktikanter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • Har en gymnasieexamen 
  • Erfarenhet av pedagogiskt eller beteendevetenskapligt arbete med ungdomar
  • Har erfarenhet av att leda ungdomsgrupper 

Det är meriterande om du har:

  • En påbörjad eller avslutad vidareutbildning inom pedagogik/beteendevetenskap eller utbildning som arbetsgivaren bedömer motsvarande
  • Erfarenhet av liknande arbete 

Personliga egenskaper

För att trivas i uppdraget som handledare så ser du arbete med ungdomar som din framtida karriär och förstår att varje individ behöver mötas på sin nivå. Du är ansvarsfull, har en god förmåga att samarbeta, leda grupper samt förmåga att organisera och samordna aktiviteter.

Om arbetsplatsen

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Sommarjobb
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2024-06-10

Övrigt
Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ 
 
Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Liknande Jobb

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
25 februari 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren