Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Handläggare till enheten för överförmyndarärenden

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Enheten för överförmyndarärenden söker en handläggare för tillsvidareanställning i granskningsteamet. I granskningsteamet kommer du i huvudsak att granska ställföreträdares redovisningshandlingar och fatta beslut om arvodering till ställföreträdare.

Vi arbetar även med att handlägga och fatta beslut i pågående ärenden om godmanskap och förvaltarskap, handlägga ansökningar om olika typer av tillstånd som ställföreträdarna behöver i sina uppdrag och utreda brister i uppdraget som ställföreträdare. Teamet medverkar också vid utbildnings-, fortbildnings- och informationsinsatser till ställföreträdare och samarbetspartners.

Arbetet som överförmyndarhandläggare innebär såväl myndighetsutövning som administration. Arbetet innebär också kontakter med enskilda, ställföreträdare, anhöriga, myndigheter samt interna och externa samarbetspartners. Som en naturlig del av arbetet ingår verksamhetsutveckling och förbättringsarbete.

Enheten är inne i en intensiv utvecklingsfas där verksamheten genomgår en digitalisering, och vi hoppas du vill vara en del av detta. Vi erbjuder dig en varierande tjänst där du får vara del av ett spännande uppdrag som gör skillnad för våra malmöbor.

Kvalifikationer

Du ska ha examen från högskola/universitet på minst kandidatnivå med inriktning mot ekonomi, juridik eller samhällsvetenskap. Vi ser gärna att du har erfarenhet av redovisning/bokföring. Det är även meriterande om du har erfarenhet av ärendehandläggning och myndighetsutövning.

Arbetet som överförmyndarhandläggare är varierande och förutsätter flexibilitet. För att lyckas krävs det att du är självgående, ansvarskännande och resultatinriktad och har en god förmåga att arbeta strukturerat och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Arbetet förutsätter god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt i svenska språket samt goda datorkunskaper. Vi söker dig som är engagerad och service- och lösningsinriktad. Arbetet kräver god samarbetsförmåga och att du har en positiv människosyn samt bidrar till en god arbetsmiljö i din arbetsgrupp.

Om arbetsplatsen

Enheten för överförmyndarärenden ansvarar för tillsynen över förmyndares, gode mäns och förvaltares verksamhet. Enheten fattar också beslut om tillstånd till dessa ställföreträdares olika åtgärder, utser ställföreträdare och beslutar om arvode till ställföreträdare. Enheten utreder också behov av ställföreträdarskap och yttrar sig till tingsrätten i dessa ärenden. Enheten ansvarar även för att rekrytera personer till uppdrag som ställföreträdare och att se till att ställföreträdarna får tillräcklig utbildning för att klara sina uppdrag. Hela enhetens verksamhet sker med stöd av delegation från överförmyndarnämnden.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse 

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Till en eventuell intervju får du gärna ha funderat lite kring tre referenspersoner som du skulle kunna lämna uppgifter på, i första hand nuvarande och tidigare chefer. Innan anställning behöver du uppvisa en giltig ID-handling (nationellt id-kort eller pass) och relevant examensbevis.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
18 juni 2023 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare