Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Grundskollärare åk F-3 till Rörsjöskolan

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som är lärare för årskurs F-3 till Rörsjöskolan! 

Vill du vara med på en spännande utvecklingsresa med en skola med goda resurser och en stark drivkraft att göra Rörsjöskolan till varje elevs bästa skola? Då är den här tjänsten något för dig!

Du kommer att ingå i ett team av lärare där ni tillsammans planerar och ansvarar för elevernas utbildning och utveckling samt beslutar om eventuella behov av till exempel ämnesintegrering eller projektstudier i era klasser. Ert fokus ligger på att skapa de bästa förutsättningarna för varje elev i en trygg och tillitsfull miljö. Du kommer att undervisa elever i grundskolans årskurs F-3 där du utbildar och stöttar eleverna i deras sociala och kunskapsmässiga utveckling. Du utmanar elever att ta egna initiativ, utveckla sina intressen och ta ansvar för sig själv och andra.

Från höstterminen 2023 kommer vi att arbeta med Singaporematematik som vår matematiska inriktning i F-3. Vi kommer fortlöpande under terminen att arbeta tillsammans kring detta, både vad det gäller planering och kollegiala samtal i hur vi tillsammans kan utveckla vårt arbete. Skolan har även valt att starta upp en gemensam riktning inom NO. Du som lärare kommer att få utbildning och handledning kring undervisningen inom NTA. Kontinuerlig handledning På Rörsjöskolan får du tillsammans med samverkan, regelbunden handledning av specialpedagog. I dialogforumet diskuterar ni på både grupp-och individnivå, för att tillsammans skapa de bästa förutsättningarna för våra elever. Samverkan Du blir en del av både ett större årskursteam och ett mindre team där du tillsammans med en kollega driver arbetet i er klass tillsammans för varje elevs bästa skola - hela barnet - hela dagen.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare med behörighet för undervisning mot årskurs F-3. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som lärare ser vi det som meriterande.

Du har en god insikt i och kunskap om skolans styrdokument och kan på ett effektivt sätt använda dem i ditt dagliga arbete. Vidare har du en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför leda och organisera ditt arbete för att skapa en studiero och en god lärandemiljö åt våra elever under hela deras skoldag.

Utifrån evidensbaserad forskning kan du utveckla ditt arbete och med en god kännedom och vana arbetar du effektivt med relevanta digitala verktyg. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med våra elever, deras vårdnadshavare och alla dina kollegor på skolan.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Rörsjöskolan är en F-6-skola med drygt 700 elever i fyra och fem paralleller. Skolan finns i Rörsjöstaden, i centrala Malmö med närheten till såväl grönområden som kulturella aktiviteter. Våra byggnader är charmiga, då de anknyter till vår långa och traditionsrika historia. Samtidigt anpassar vi lokalerna till de krav som ställs på en modern skola. Vi har även en härlig skolgård med plats för olika aktiviteter. Vi arbetar tillsammans med Kulturskolan via El Sistema. Rörsjöskolan har under 2021 - som kommer att fortsätta fram till 2024 - startat upp ett samarbete med Samverkan för bästa skola. Insatserna kommer att planeras, genomföras och analyseras tillsammans med Skolverket och Umeå Universitet. I den insats som riktar sig mot undervisande lärare kommer vi att arbeta med planera, genomföra, bedöma, analysera. Som en röd tråd genom våra insatser kommer arbetet med SKUA (språkutvecklande arbetssätt) att genomföras som en integrerande del i detta utvecklingsarbete.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

 

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 3
Tillträde: 2023-08-10

 

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
02 apr. 2023 (5 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare