Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Grundskollärare åk 7-9 Idrott och hälsa till Sorgenfriskolan

Publiceringsdatum
14 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare med behörighet i idrott och hälsa.

Du vill få alla elever att röra på sig på olika sätt för att må bra. Tillsammans med dina ämneskollegor planerar och genomför du en undervisning som vänder sig till alla elever och bidrar på så sätt till att skapa varje elevs bästa skola. Du kommer att ingå i ett mindre team runt årskurs 7, ha ämneskollegor i ämneslaget men även ingå i högstadiets arbetslag. I team och ämnes- och arbetslag utvärderar vi kontinuerligt vår verksamhet och där bidrar du med dina reflektioner. Du kan efter en analys pröva andra sätt att motivera elever till fysisk aktivitet och arbetar systematiskt för en högre måluppfyllelse i ditt ämne.

I uppdraget ingår också att vara mentor i åk 7 tillsammans med tre andra kollegor. Som mentor är du elever och vårdnadshavares närmaste kontaktperson mellan ämneslärare, team, arbetslag och hem. Alla undervisande lärare på skolan är mentorer för att möjliggöra så få mentorselever som möjligt för varje enskild mentor.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare med behörighet för undervisning mot åk 7-9 i Idrott och hälsa. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som lärare ser vi det som meriterande. Du har en god insikt i och kunskap om skolans styrdokument och kan på ett effektivt sätt använda dem i ditt dagliga arbete. Vidare har du en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför leda och organisera ditt arbete för att skapa en studiero och en god lärandemiljö åt våra elever under hela deras skoldag.  

Utifrån evidensbaserad forskning kan du utveckla ditt arbete och med en god kännedom och vana arbetar du effektivt med relevanta digitala verktyg. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med våra elever, deras vårdnadshavare och alla dina kollegor på skolan.  

Välkommen med din ansökan!  

Om arbetsplatsen

Mitt i centrala Malmö ligger Sorgenfriskolan i en lugn och trivsam miljö. Skolan är en två till tre-parallellig F-9 skola som huserar i en vacker 20-talsbyggnad och här går cirka 580 elever. På Sorgenfriskolan är vi organiserade i tre arbetslag; F-3, 4-6 och 7-9. Vi har skapat mindre team runt varje årskurs för att möjliggöra för all personal att samtänka, samplanera och sambedöma. Årskursteamen ingår också i en större enhet och alla lärare på ett stadium tillhör ett gemensamt arbetslag. Vi vill skapa en känsla av sammanhang för både elever, lärare och övrig personal. Vår vision: På Sorgenfriskolan lyckas varje elev utifrån sina förutsättningar genom höga förväntningar, trygghet, gemenskap och glädje.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med ca 80 skolor, 6500 medarbetare och 36000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2024-08-08

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
28 maj 2024 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren