Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Grundskollärare åk 6-9 i HKK och Spanska till Rosengårdsskolan

Publiceringsdatum
14 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Du som söker kommer att undervisa i spanska och hem- och konsumentkunskap i åk 6-9 på Rosengårdsskolan!

På skolan arbetar vi i arbetslag som består av engagerade och kunniga medarbetare som ser fram emot ditt deltagande i planeringen och utförandet av det pedagogiska arbetet med eleverna. I ditt läraruppdrag hos oss arbetar du systematiskt med att planera, genomföra och utvärdera din undervisning. Detta, tillsammans med fortlöpande bedömning av dina elevers förvärvade kunskaper, ligger till grund för din fortsatta planering framåt.

Planeringen av undervisningen sker delvis tillsammans med dina kollegor samt till viss del enskilt. Din undervisning är modern och kreativ och syftar till att nå och hitta strategier för att stärka dina elever, både kunskapsmässigt och i deras personliga utveckling. Vidare deltar du aktivt i skolans fortlöpande utvecklingsarbete. I utvecklingsarbetet jobbar vi alla tillsammans för att upprätta och bibehålla en god lär- och arbetsmiljö för elever och medarbetare på vår skola.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare med behörighet för undervisning mot åk 4-9 alternativt mot 7-9 i spanska och hem- och konsumentkunskap. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som lärare ser vi det som meriterande. Behörighet i spanska och hem- och konsumentkunskap mot åk 7-9 är ett krav. Det är meriterande med behörighet i fler ämnen.

Du har god insikt i och kunskap om skolans styrdokument och kan på ett effektivt sätt använda dem i ditt dagliga arbete. Vidare har du en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför leda och organisera ditt arbete självständigt. Utifrån evidensbaserad forskning kan du utveckla ditt arbete. Du är en team player med ett flexibelt och prestigelöst förhållningssätt och ser värdet i att lära av och tillsammans med andra.

Om arbetsplatsen

Rosengårdsskolan är en F-9 skola med ett enparallelligt högstadium. Skolan ligger i området Herrgården på Rosengård. Vi har cirka 500 elever och i princip alla har svenska som sitt andraspråk. Vi har en anpassad grundskola bestående av cirka 20 elever. Fritidshemmet har 170 inskrivna elever fördelade på fyra avdelningar med egna lokaler. Läsåret 22/23 genomgick all undervisande personal Skolverkets utbildning SKUA – språk- och kunskapsutveckling i alla ämnen. Genom denna utbildning har vi fördjupat vårt lärande och utvecklat vår undervisning ytterligare. Under nuvarande läsår har vi fortsatt implementeringsarbetet av SKUA genom regelbundna kollegiala lärträffar som varit mycket givande. Målet är att SKUA ska genomsyra all undervisning på Rosengårdsskolan och i slutändan höja måluppfyllelsen för våra elever.

Rosengårdsmodellen innehåller rutiner, metoder och förhållningssätt som vi utifrån analyser vet är gynnsamma för våra elever. Vi vet att gemensamma strukturer är en förutsättning för trygghet, likvärdighet och samsyn både för elever och medarbetare. Gemensamma strukturer skapar VI-känsla. Tillsammans är vi starka! Kompetent personal och lågaffektivt bemötande är viktigt för oss på Rosengårdsskolan. Varje årskurs bildar ett arbetslag som leds av en undervisande förstelärare. Arbetslaget samplanerar och tar ett gemensamt ansvar för det dagliga arbetet. Prestigelöshet och lärande organisation är begrepp vi vill ska synas, höras och kännas i verksamheten. Vi ser det som självklart att alla bidrar till en positiv arbetsmiljö för både elever och kollegor. Rosengårdsskolans systematiska kvalitetsarbete är väl förankrat i verksamhetens alla nivåer. De senaste två läsåren genererade vårt målinriktade arbete en gymnasiebehörighet på 80% för våra 9:or. DET säger en del om Rosengårdsskolan!

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med ca 80 skolor, 6500 medarbetare och 36000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2024-08-08

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
28 maj 2024 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren