Grundlärare i fritidshem till Klagshamnsskolan

Grundlärare i fritidshem till Klagshamnsskolan

Arbetsuppgifter

Tycker du att det är viktigt att vara en god förebild och bemöta alla på ett vänligt sätt? Är du en glad, positiv och relationell lärare som vill arbeta tillsammans med oss på Klagshamnsskolan? Då har du chansen, när vi nu söker en ny grundlärare fritidshem till vår skola. Vi fortsätter utveckla vårt fritidshem. En viktig del i detta är att organisera så att det finns behöriga grundlärare med inriktning fritidshem i varje årskurs.

Vi söker nu en grundlärare till fritidshemmet med placering i åk 1. Som grundlärare ingår du givetvis i arbetslaget för hela vårt fritidshem. Vi satsar tydligt på samplanering och träffas varje vecka, pedagoger och skolans ledning tillsammans. Vi vill utveckla vår fina verksamhet tillsammans. Under tiden våra elever går i skolan samverkar du med dina lärarkollegor. Det kan också bli aktuellt att du själv bedriver undervisning i ett eller flera ämnen under elevernas skolgång. Tillsammans skapar vi en verksamhet som möter våra elever och vårdnadshavare på bästa sätt utifrån deras individuella behov!

Som grundlärare hos oss planerar och genomför du undervisning samt bedömer eleverna i vårt fritidshem utifrån de aktiviteter vi planerar och erbjuder dem. Utifrån läroplan och styrdokument skapar vi tillsammans en trygg miljö i fritidshemmet som syftar till att stärka våra elever i såväl deras kunskapsutveckling som i deras personliga utveckling, samtidigt som de får en meningsfull fritid. I fritidshemmet strävar vi också efter att främja allsidiga kontakter, skapa förutsättningar för social gemenskap, samt att stärka grupprelationer genom bland annat ett skolgemensamt utvecklingsarbete av vår värdegrund.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad grundlärare med inriktning fritidshem. Går du just nu utbildning mot grundlärare och söker arbete inom fritidshemmet är det givetvis också intressant. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från yrket. Du har en god insikt och kunskap i skolans styrdokument och tillämpar dessa i ditt dagliga arbete.

Vidare har du en god didaktisk och pedagogisk förmåga som gör att du självständigt kan leda och organisera ditt arbete för att skapa förutsättningar för lärande. Vi vill erbjuda en god lärmiljö för våra elever, under hela deras dag hos oss. Din undervisning är modern och utifrån evidensbaserad forskning utvecklar du ditt arbete.

Du har en god kännedom och vana att arbeta effektivt med relevanta digitala verktyg. Vi använder oss framförallt av Skola24, Infomentor, google drive och classroom utöver vanlig mejl och skrivprogram. För att passa som grundlärare i fritidshem hos oss är det viktigt att du är tydlig med vad du vill göra och åstadkomma. Tyngdpunkten i uppdraget ligger givetvis på fritidshemmets verksamhet, som vi vill skall hålla en hög kvalité.

Välkommen med din ansökan! 

Om arbetsplatsen

På Klagshamnsskolan går elever från åk F-9. Vi har två skolbyggnader – Klaghamnsbyggnaden där vi har åk F och 1 och Strandbyggnaden där vi har åk 2-9.  Vi är cirka 800 elever och närmre 90 personal. Ledningsgruppen består av rektor, tre biträdande rektorer och en administrativ chef.

Läsårets utvecklingsarbete fokuserar på implementering av LGR22 och av våra förhållningssätt (skolans regler) som vi har tagit fram tillsammans med all personal och alla elever under förra läsåret.  

Undervisningen och fritidsverksamheten på Klagshamnsskolan vilar på vetenskaplig grund. För att skapa kvalité och likvärdighet avsätter vi gemensam tid för samplanering och sambedömning inom arbetslaget. För att förstärka känslan av en F-9 skola skapar vi många tillfällen för personal på skolan att mötas över stadiegränserna.

Vi är en skola med mycket glädje och en stabil personalstyrka som stöttar varandra. Hos oss får du som pedagog möjlighet att vara med och påverka, utvecklas och utmanas i ett kollegium med en bredd av erfarenheter och kompetenser.

På Klagshamnsskolan tar vi tillsammans ansvar för att forma globala medborgare som har mod, kunskap och kompetens att utveckla vår framtid.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 23 mars 2023 (1 dag kvar)