Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Grundlärare fritidshem till Rörsjöskolan

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och göra skillnad? Vill du få regelbunden kompetensutveckling på arbetstid? Vill du arbeta tematiskt? Vill du undervisa både i skolan och på fritidshemmet? Vill du få kontinuerlig handledning av specialpedagog? Vill du ingå i ett drivande och lustfyllt Team? 

Som grundlärare i fritidshem på Rörsjöskolan kommer du att få schemalagd kompetensutveckling som riktare sig till dig som arbetar i vårt fritidshem. Kompetensutbildningen utgår ifrån det behov som finns hos våra elever kopplat till det som du och dina kollegor önskar att få en ökad kompetens i. Detta sker tillsammans med skolans kuratorer, specialpedagoger och/eller av våra kollegor i från förvaltningen. 

Nästa tema som vi startar upp kommer att handla om att utveckla vår skolgårdsmiljö så att den blir lustfylld och trygg, för alla våra elever. Här kommer vi att arbeta tillsammans med specialpedagog från Operativa teamet. Tematiskt arbete På Rörsjöskolans kommer du tillsammans med dina kollegor att bygga det pedagogiska arbetet på fritidshemmet utifrån vår tematiska planering. Vi följer en gemensam struktur som bygger på planera- genomföra- analysera. För oss är Lgr 22 en självklar stomme i vår undervisning på fritidshemmet.

Som grundlärare i fritidshem är du en av våra drivande medarbetare då det gäller att omsätta teori till praktik. Du kommer att ha egen schemalagd undervisning varje vecka under skoldagen och såklart under vår fritidshemstid, allt utifrån din kompetens. Kontinuerlig handledning På Rörsjöskolan får du tillsammans med mentor, regelbunden handledning av specialpedagog. I dialogforumet diskuterar ni på både grupp-och individnivå, för att tillsammans skapa de bästa förutsättningarna för våra elever. Hos oss finns även specialpedagog som är direkt kopplad till fritidshemsverksamheten.

På Rörsjöskolan är Teamet viktigt. Det är genom att arbeta tillsammans som vi skapar en trivsam och glad arbetsplats, där vi och våra elever skapar varje elevs bästa skola. En viktig komponent hos oss är att vi har det roligt på arbetet. Tillsammans skapar vi ett driv hos och med varandra. 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare i fritidshem och som har erfarenhet av att vara länken mellan skoldagen och fritidshemsverksamheten.

Du är insatt i skolans och fritidshemmets uppdrag och kan driva verksamheten med utgångspunkt i läroplanen och våra styrdokument. Vi vill att du har förmågan att anpassa undervisningen och aktiviteterna för att eleverna ska lyckas och utifrån deras förutsättningar. Du ska vara flexibel och ha förmågan att ställa om när du ställs inför nya situationer. Du ska vara en god kommunikatör, kunna hantera stressiga situationer och se arbetet som en härlig utmaning. Viktigt för oss är att man ser barnen i ett heldagsperspektiv. Självklart är du en positiv person som tar ansvar för både din del och helheten med det du arbetar med. Detsamma gäller för kontakt med vårdnadshavare och andra du kommer i kontakt med i ditt arbete.

För att passa som grundlärare hos oss tror vi att du har förmågan att ta initiativ och driva framåt. Vi tror också att du kan inspirera andra och är trygg, både i dig själv och i din yrkesrollen. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med våra elever, deras vårdnadshavare och alla dina kollegor på skolan.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Om arbetsplatsen

Rörsjöskolan är en F-6-skola med drygt 700 elever i fyra och fem paralleller. Skolan finns i Rörsjöstaden, i centrala Malmö med närheten till såväl grönområden som kulturella aktiviteter. Våra byggnader är charmiga, då de anknyter till vår långa och traditionsrika historia. Samtidigt anpassar vi lokalerna till de krav som ställs på en modern skola. Vi har även en härlig skolgård med plats för olika aktiviteter. Vi arbetar tillsammans med Kulturskolan via El Sistema. Vill du vara en del av en skola under uppbyggnad med ny skolledning, utökad elevhälsa och ny riktning där din insats kommer att göra skillnad? I så fall ser vi framemot din ansökan.

Rörsjöskolan har startat upp ett samarbete med Samverkan för bästa skola, där en av våra insatser kommer att vara kopplad till fritidshemmet och dess undervisning och lärande. Som ett övergripande utvecklingsområde kommer språkutvecklande arbetssätt att befinna sig som en röd tråd i de insatser som görs. Insatserna kommer att planeras, genomföras och analyseras med Skolverket och Umeå Universitet.

 

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2023-08-01 

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 mars 2023 (2 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare