Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

GIS-ingenjör (vikariat)

Publiceringsdatum
16 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter 

I rollen som GIS-ingenjör arbetar du som ett GIS-stöd i verksamheten med att effektivisera informationshanteringen för informationsmängder och analyser.

Det huvudsakliga arbetet kommer att innefatta ett redan påbörjat integrationsarbete inom BIM-GIS-sektionen avseende informationsmängder och informationsflöden. Arbetsuppgifterna innefattar även arbete med utveckling av integrationer och databaser för BIM respektive GIS samt ingå i olika samarbeten inom GIS.

Du kommer också att vara ett tekniskt stöd för när det gäller databashantering, exempelvis köra vacuums, kontroller och behörigheter samt eventuella uppdateringar.

Du kommer att arbeta med den interna processen för insamling av GIS-information samt vara ett internt stöd för presentationer och analyser med hjälp av GIS-data. 

Det finns goda möjligheter att utifrån eget initiativ och kunnande utveckla sig inom andra områden som BIM-GIS-sektionen arbetar med. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av och tycker om att arbeta med geografiska informationssystem.

Vi söker dig som har:

 • utbildning som GIS-ingenjör/systemvetare om 180 hp eller annan likvädig utbildning i kombination med erfarenhet
 • erfarenhet inom geografisk databashantering i exempelvis PostgreSQL (PostGIS) eller SQL Server
 • erfarenhet inom QGIS eller ArcMap.
 • erfarenhet i Python

Det är fördel om du har erfarenheter av och kunskap inom nedan:

 • digitalisering, gärna i kommunal verksamhet
 • FME och FMEServer
 • PowerBI
 • API:er (Oauth2)
 • XML
 • Power automate
 • BIM-verktyg (AutoCAD, Revit)
 • skriva och tolka XML och SQL
 • MSSQL
 • IFC

Vi ser också att du besitter nedan egenskaper.

Du bör ha god samarbetsförmåga då teamet är samspelt och består av lagspelare. Du arbetar lösningsfokuserat mot framtagna mål. I din natur är du engagerad, noggrann och har en analytisk förmåga att lösa problem. Givet har du ett gott ordningssinne samt förmåga att skapa och upprätthålla strukturer.
Som person är prestigelös och delar gärna med dig av dina kunskaper. Du är serviceinriktad, har lätt att kommunicera och tycker om den sociala kontakten i mötet med andra människor och bjuder gärna på dig själv. Du har en pedagogisk ådra samt goda kunskaper i att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. 

Om arbetsplatsen

Stadsfastigheters 190 anställda förvaltar Malmö stads fastigheter för skola, barnomsorg, äldreomsorg och kultur. Beståndet uppgår till över 1,8 miljoner kvadratmeter och omsätter årligen ca 2 miljarder kronor. Vår viktigaste uppgift är att tillgodose våra lokalnyttjares behov av väl fungerande lokaler.

Serviceförvaltningen är uppdelad i fem avdelningar och erbjuder allt från färdtjänst till IT och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat. Tillsammans är vi en smart servicepartner till staden.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Vikariat, ca 1,5 år
Omfattning: Heltid
Möjlighet till distansarbete: Ja utifrån verksamhetens behov
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

På serviceförvaltningen erbjuder vi möjlighet till distansarbete, förutsatt att det fungerar för verksamheten och passar dina individuella förutsättningar. I denna tjänst finns det möjlighet till distansarbete på deltid efter dialog med din chef.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
 
Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 
Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
05 juni 2024 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren