Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Fysioterapeuter till funktionsstödsförvaltningen

Ansök nu
Arbetsuppgifter

I funktionsstödsförvaltningen arbetar fysioterapeuter med patienter som tillhör LSS eller socialpsykiatrin. Vi är två rehabsektioner som tillsammans arbetar i tre team mot tre huvudsakliga verksamhetsområden som är indelade i 1) personer med personlig assistans, 2) personer som bor på särskilda boende enligt LSS och 3) personer med psykisk ohälsa, psykisk sjukdom och psykisk funktionsnedsättning inom ordinärt eller LSS-boende personkrets 3. Patienterna kan även ha fysiska funktionsnedsättnningar.

Det övergripande målet i alla tre verksamhetsområden är att skapa en god, värdefull och funktionell vardag för våra patienter och förvaltningens brukare. Vi arbetar med förebyggande, bibehållande och rehabiliterande åtgärder, framförallt i patienternas hemmiljö men vi har också möjlighet till viss mottagningsverksamhet.

Vi söker nu fysioterapeuter till våra rehabsektioner där du kommer att arbeta i ett eller flera av teamen med bedömningar och åtgärder som t.ex. förflyttningar, hjälpmedel, ADL-träning och kognitionsinsatser. 

Patientarbetet sker både enskilt och i team och du kan även ha ett nära samarbete med personal i patientens boende och nätverk. Hälso- och sjukvårdsteamet runt patienten består av fysioterapeut, arbetsterapeut, sjuksköterska, rehabundersköterskor och undersköterskor. Som en del i teamet bidrar du med värdefullt och meningsfullt arbete för personer i stort behov av stöd och insatser. 

På arbetsplatsen erbjuds du kollegial handledning av erfarna kollegor och ett genomarbetat introduktionsprogram. Vår organisation växer och utvecklas, vilket innebär att du har stor möjlighet att påverka din arbetssituation och vara med och utforma ditt uppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut  och som har intresse av att arbeta med personer inom LSS, personlig assistans eller socialpsykiatri. Tidigare erfarenhet av att arbeta med målgruppen är meriterande. Erfarenhet av kommunal hemsjukvård kan också vara en fördel. Du bidrar gärna med din kunskap och erfarenhet för att utveckla verksamheten och självklart trivs du med att arbeta i team kring patienten.

Du har en helhetssyn och en god förmåga att analysera och reflektera utifrån olika perspektiv och kan hitta lösningar beroende på behov och situation. Ditt samarbete med patienten, kollegor och hela nätverket är gott och du har ett lyhört, coachande och stödjande förhållningssätt. Du arbetar mot uppsatta mål och din förmåga att planera och prioritera är god, både självständigt och med stöd av dina kollegor och närmaste chef.

Mycket goda kunskaper i svenska språket krävs, både i tal och i skrift. God datorvana och kunskap om dokumentation är ett krav.

B-körkort är ett önskemål, likaså att du kan cykla.

Om arbetsplatsen

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 3000 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare och hälso- och sjukvård. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Vi tillämpar flextidsavtal och erbjuder friskvårdsbidrag.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2-3 fysioterapeuter
Tillträde: Enligt överenskommelse.Vi tillämpar löpande urval under annonseringstiden.

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Före erbjudande om anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas tillsammans med giltig fotolegitimation.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
25 juni 2023 (24 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare