Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Fysioterapeuter Rehab till Sommaren 2024!

Publiceringsdatum
12 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vi söker fysioterapeuter som vill vara med och göra skillnad i Hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2024!
Dina arbetsuppgifter kommer att vara:

När du arbetar hos oss jobbar du ofta med människor som levt ett långt liv där de tagit hand om andra. Nu är det deras tur att få stöd. Jobbet handlar om att ta vara på det friska, vårda de sjuka och göra människors vardag enklare, bättre och roligare.

I yrkesrollen som fysioterapeut i Malmö stad skapar du goda förutsättningar för den enskilde att leva ett så självständigt liv som möjligt. Hos oss är du en del av ett team där du samarbetar tillsammans med sjuksköterskor, arbetsterapeuter och omvårdnadspersonal samt deltar i vårdplaneringar. Arbetet tar utgångspunkt från den enskildes behov, personliga förutsättningar och delaktighet.

Som legitimerad fysioterapeut arbetar du med att göra funktionsbedömningar samt bedöma, planera och utföra rehabiliterande insatser. Tillsammans med patienten och teamet upprättar du rehabiliteringsplaner med klart angivna mål och utformar individuella träningsplaner. Du gör vid behov bedömning av bostadsmiljö där utprovning av tekniska hjälpmedel ingår. I arbetet ingår även att handleda övrig personal i ett rehabiliterande förhållningssätt.

Vi söker dig som vill arbeta extra under året och på sommarvikariat.

Läs gärna mer om hur det är att arbeta som fysioterapeut hos oss i dessa intervjuer:

Isak tycker det är givande att få vara en nyckelperson i patientens resa - Malmö stad (malmo.se)

Heidi Olsén uppskattar teamarbete som ger märkbara framsteg för patienten - Malmö stad (malmo.se)

Detta behöver vi av dig:

Utbildning och erfarenhet: Legitimerad fysioterapeut. Har du tidigare erfarenhet inom yrket är det ett extra plus. 

Språk: Du behöver kunna prata och skriva på svenska. Detta är viktigt för att du ska kunna förstå instruktioner och självständigt kunna dokumentera på ett säkert och förståeligt sätt. Det är en fördel om du kan fler språk då många av de som vi hjälper har ett annat modersmål. 

Personliga egenskaper: Vi ser gärna att du som person är lösningsfokuserad och har ett serviceinriktat förhållningsätt. Du är initiativrik och har ett flexibelt förhållningssätt. För att kunna lyckas i rollen behöver du ha en god kommunikationsförmåga och vara lyhörd för patienternas individuella behov. Du behöver också vara strukturerad och kunna samarbeta väl med andra.

Övrigt: För att kunna arbeta inom ordinärt och särskilt boende behöver du kunna cykla. Har du körkort så är det ett extra plus. 

Om våra olika arbetsplatser

KRA/Korttid/Växelvård: I Malmö stad finns tre korttidsboenden: Mathildenborg, Söderkulla samt Kommunens Rehabiliteringsavdelning (KRA). Patienter med omfattande omvårdnadsbehov som inte kan tillgodoses i ordinärt boende kan beviljas plats på korttidsboende under en tidsbegränsad period. I verksamheterna arbetar undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, läkare, fysioterapeuter och arbetsterapeuter i tvärprofessionella team kring patienten utifrån ett rehabiliterande förhållningssätt.

Ordinärt boende: Att arbeta hos oss innebär att du arbetar med patienter i deras hemmiljö. Kort och gott handlar det om att ge möjligheter till ett bättre, tryggare och friskare liv för dem som vi arbetar kring. Till dina patientbesök cyklar eller kör du bil. Arbetet är mycket omväxlande eftersom du möter människor i hemmiljö som har väldigt olika bakgrund, utmaningar och behov.

Särskilt boende: I Malmö stad finns det 38 särskilda boenden. Vi erbjuder ett stimulerande och varierande arbete där du träffar patienter med olika diagnoser, funktionshinder och livssituationer och där teamarbete är i fokus. Det handlar om att ge möjligheter till ett bättre, tryggare och friskare liv för patienter inom särskilda boenden i Malmö stad.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi kommer att rekrytera löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Utdrag ur belastningsregister

När du söker jobb hos oss kommer vi be dig att visa upp ett utdrag ur Polisens belastningsregister. Utdraget vi vill se är "kontroll av egna uppgifter" och du behöver själv begära ut det via en blankett som du hittar på polisens hemsida: http://bit.ly/polisens-blankett 

När du fått ditt utdrag visar du sedan det för rekryterande chef. Observera att den normala handläggningstiden hos polisen kan ta flera veckor, så beställ utdraget i samband med att du söker tjänsten.

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Malmö stad är sedan 2015 finskt förvaltningsområde. Det innebär att kommunen ska informera om finska minoritetens rättigheter, erbjuda äldreomsorg helt eller till väsentlig del på finska samt främja det finska språket och finsk kultur. 

Det innebär också en rättighet att använda finska i kontakten med oss i kommunen. Eftersom Malmö stad är finskt förvaltningsområde är det meriterande om du kan tala finska. Varmt välkommen med din ansökan! / Tervetuloa hakemuksesi kanssa!  

Liknande Jobb

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
17 mars 2024 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren