Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Fysioterapeut till kommunens rehabiliteringsavdelning (KRA)

Ansök nu

Våra anställda fysioterapeuter hälsar dig välkommen till vårt erfarna gäng på tre fysioterapeuter och tre arbetsterapeuter. De trivs bra med att arbeta tillsammans och det är en fin stämning i rehabgruppen. Som legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast inom avdelningen särskilt boende (SÄBO) tillhör du korttidsenheten. Inom enheten arbetar fysioterapeuter och arbetsterapeuter och gemensamt med förebyggande och rehabiliterande åtgärder för personer med nedsatta funktions- och aktivitetsförmågor.

Förbättringsarbete och utveckling är ett stort fokus inom vår enhet. Det finns en kvalitetsutvecklare knuten till enheten vilken är ett stöd vid utvecklings- och förbättringsarbeten. Kontinuerlig utbildning efter kompetensbehov erbjuds.

En av våra medarbetare kommer i höst att bli förälder och vi söker därför en fysioterapeut som vill arbeta hos oss på KRA i 6 månader med möjlighet till förlängning.

Arbetsuppgifter

Som fysioterapeut/sjukgymnast hos oss är du med och skapar viktiga förutsättningar för patienten att leva ett så självständigt, delaktigt och meningsfullt liv som möjligt.

Till oss kommer patienter med behov av rehabilitering efter bland annat stroke, amputationer och frakturer. Som fysioterapeut utför du bland annat funktionsbedömningar av aktivitetsförmågan och stödbehov. Utifrån patientens mål och behov sker sedan planering, genomförande samt uppföljning av insatser såsom förskrivning av hjälpmedel, behandlingar och träning. Det är ett varierande arbete och det finns utrymme att vara kreativ med träningsupplägg. Arbetet sker i team kring patienten tillsammans med arbetsterapeut, omvårdnadspersonal, sjuksköterska och sektionschef. I arbetet ingår delegering av medicintekniska produkter och utbildning av omvårdnadspersonal.

Våra fysioterapeuter beskriver att en dag kan se ut så här: du och din arbetsterapeutkollega går in till en patient på morgonen för en förflyttningsbedömning och en ADL-bedömning. Under förmiddagen träffar du dina patienter för träning såsom styrketräning, förflyttningsträning och rörlighetsträning. En ny patient från SUS kommer till KRA och då tar du och arbetsterapeuten hand om mottagandet, provar ut hjälpmedel och gör en förflyttningsbedömning.

Vi tillämpar flextidsavtal och erbjuder friskvårdsbidrag. Arbetstiden är förlagd måndag till fredag, dagtid.

Kvalifikationer

Vi söker dig, leg fysioterapeut/sjukgymnast, som har intresse av att arbeta med patienter i korttidsverksamhet i Malmö stad.

Erfarenhet av arbete på korttidsboende, inom yrkesområdet och kommunal verksamhet är meriterande. En fördel är också om du har erfarenheter av handledning av omvårdnadspersonal samt av hjälpmedelsförskrivning.

Du har en helhetssyn och en god förmåga att analysera och reflektera utifrån olika perspektiv samt hitta lösningar beroende på behov och situation. Du bemöter patienter, anhöriga och kollegor på ett respektfullt och professionellt sätt. Ditt samarbete med kollegor, patienten och teamet runt patienten är i fokus. Du har ett lyhört, coachande och stödjande förhållningssätt.

Du har förmåga att planera och prioritera både självständigt, med stöd av kollegor och närmaste chef på ett effektivt sätt. Du har en positiv inställning och bidrar till ett gott arbetsklimat för att främja ett gott samarbete. Mycket goda kunskaper i svenska språket krävs, både i tal och skrift. Det är även meriterande om du kan finska eftersom kommunen är ett finskt förvaltningsområde.

Du är varmt välkommen till oss och du kommer att som ny fysioterapeut/sjukgymnast få en introduktion som är anpassad utifrån dina tidigare erfarenheter.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering.

Utdrag ur Belastningsregister

När du söker jobb hos oss kommer vi be dig att visa upp ett utdrag ur Polisens Belastningsregister. Du behöver själv begära ett utdrag ur Belastningsregistret och det gör du via en blankett som du hittar på polisens hemsida: http://bit.ly/polisens-blankett

När du fått ditt utdrag uppvisar du sedan det för rekryterande chef. Observera att den normala handläggningstiden hos polisen är cirka två veckor, så beställ gärna utdraget i samband med att du söker tjänsten.

Här kan du läsa mer: http://bit.ly/Information-om-utdrag

Om arbetsplatsen

Vi i Hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är med våra ca 5 500 medarbetare Malmö stads näst största förvaltning. Vi har det samlade ansvaret för Malmös hemtjänst, vårdboende, mötesplatser, hemsjukvård och rehabilitering och dess biståndshandläggning. Tillsammans skapar vi en dynamisk och framtidssmart organisation. En organisation som kan möta dagens behov och framtidens utmaningar. Med engagemang, nyfikenhet och hjärta gör vi vardagen enklare för tiotusentals Malmöbor. Följ vår spännande utveckling på https://sv-se.facebook.com/halsavardochomsorg/ 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Vikariat på 6 månader
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Malmö stad är sedan 2015 finskt förvaltningsområde. Det innebär att kommunen ska informera om finska minoritetens rättigheter, erbjuda äldreomsorg helt eller till väsentlig del på finska samt främja det finska språket och finsk kultur.

Det innebär också en rättighet att använda finska i kontakten med oss i kommunen. Eftersom Malmö stad är finskt förvaltningsområde är det meriterande om du kan tala finska. Varmt välkommen med din ansökan! / Tervetuloa hakemuksesi kanssa! Läs mer om finskt förvaltningsområde här: Finskt förvaltningsområde - Malmö stad (malmo.se)

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
28 sep. 2023 (-1 dagar kvar)
Ansök nu

Fler från samma arbetsgivare