Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Fysioterapeut till Finsam-projektet FRAM

FRAM är ett samverkansprojekt mellan Försäkringskassan, Region Skåne, Arbetsförmedlingen och Malmö Stad och drivs av arbetsmarknadsavdelningen inom Malmö Stad. FRAM riktar sig till individer med psykisk ohälsa och syftar till att genom arbetsträning, friskvård och olika gruppaktiviteter i upp till 6 månader hjälpa personer som inte har förutsättningar att ta del av ordinarie arbetsmarknadsinsatser att komma vidare mot ett arbetsliv.

På FRAM arbetar arbetsmarknadssekreterare, arbetsterapeuter, aktivitetsledare och två sektionschefer. I projektet finns även två administratörer, två mentorer från Region Skåne samt handläggare från Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Vi söker nu 1 Fysioterapeut till ett vikariat på 1 år på 50-75%. 

Arbetsuppgifter

- Hålla hälsosamtal om levnadsvanor
- Hålla i rörelsepauser i våra verkstäder
- Hålla i friskvårdsaktiviteter inomhus samt utomhus
- Genomföra gruppaktiviteter samt hålla föreläsningar kring hälsa
- Delta i FRAMs utvecklingsarbete kring insatser och metoder
- Vara sakkunnig och bistå konsultativt gentemot deltagare och kollegor
- Uppdraget innebär att arbeta återhämtande och förebyggande inte behandlande eller utredande
- Dokumentation i våra verksamhetssystem

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten ska du vara legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast.

Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med långtidsarbetslösa eller långtidssjukskrivna samt kunskaper kring psykisk hälsa och ohälsa. Det är även en fördel om du har utbildning inom yoga.

Vi söker dig som har förmåga att skapa förtroende och har lätt för att hitta lösningar samt är initiativtagande. Du är en aktiv person som tycker om träning och friskvård och som har lätt att inspirera andra. I rollen som fysioterapeut behöver man kunna arbeta självständigt och vara kreativ och påhittig, samtidigt som man måste ha lätt att samarbeta med andra då vi jobbar tillsammans kring våra deltagare. I rekryteringen kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om arbetsplatsen

Arbetsmarknadsavdelningen är en viktig aktör på Malmös arbetsmarknad. Vi medverkar till att stärka arbetssökande Malmöbors möjligheter till arbete och bidrar till att de av egen kraft, eller med hjälp av annan aktör, kan bli självförsörjande. Inom Arbetsmarknadsavdelningen erbjuds olika arbetsmarknadsinsatser som till exempel kommunala arbetsmarknadsanställningar, arbetsträning, utbildning och praktik.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning på 1 år
Omfattning:  50-75%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse med möjlighet till förlängning.

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
02 apr. 2023 (1 dag kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare