Hoppa till innehåll

Fritidsförvaltningen söker en enhetschef till enhet Malmö

Är du en ledare som vill arbeta med att utveckla den operativa driften av Malmös idrottsanläggningar? Har du erfarenhet av verksamhetsutveckling och att leda andra chefer? Då kan du vara den vi söker!   

Just nu söker driftavdelningen på fritidsförvaltningen efter en enhetschef till enhet Malmö.  

Arbetsuppgifter

Som enhetschef på enhet Malmö är det din uppgift att leda sektionscheferna i deras löpande driftverksamhet samt ha ett övergripande ekonomiskt ansvar för enheten. Du kommer att vara närmast chef till fem sektionschefer, rapportera till avdelningschef och ingå i avdelningens ledningsgrupp.

Fritidsförvaltningens verksamheter inom enhet Malmö arbetar under samma vision, att alla malmöbor ska ha möjlighet till en meningsfull fritid, och målsättningar. Som enhetschef för enhet Malmö leder du arbetet med att utveckla och effektivisera verksamheterna. I det ingår att följa liknande organisationer och analysera enhetens verksamhet. Du beslutar även i operativa frågor rörande gemensamma uppdrag inom enheten. Särskilt fokus läggs på enhetens miljöarbete.

Samverkan med områdets övriga aktörer, till exempel idrottsföreningar, andra förvaltningar, näringsidkare, skolor och arrangörer ingår också i ditt uppdrag som enhetschef.

En stor del av uppdraget är att leda och stötta sektionscheferna i deras vardag och få enheten att arbeta mot verksamhetens uppsatta mål.  

Kvalifikationer

Du som söker har någon form av eftergymnasial utbildning med koppling till verksamhetsområdet. Om du har en utbildning inom fastighetsanläggning eller en relevant högskoleutbildning ser vi detta som en fördel.  B-körkort för manuellt växlad bil är ett krav för tjänsten.

Du är en ledare med minst två års erfarenhet från liknande chefsuppdrag där ansvar för personal, arbetsmiljö, budget och verksamhet ingått. Du har även ett par års erfarenhet av att haft ansvar för en serviceinriktad verksamhet som varit riktad till enskilda kunder.  

Vi ser det som meriterande om du tidigare har:

  • Arbetat i projektform
  • Har erfarenhet av fastighetsdrift och fritidsanläggningar
  • Arbetat i offentlig förvaltning eller politisk styrd verksamhet
  • Samarbetat med föreningslivet
  • Lett andra ledare
  • Arbetat med verksamhetsutveckling
  • Erfarenhet av organisationsutveckling

Då uppdraget innebär många samarbets- och kontaktytor med olika aktörer kommer stor vikt att läggas vid att du har god förmåga att samarbeta. Vidare krävs det att du är strukturerad, strategisk och kommunikativ. Då det i tjänsten ingår att verka inom ett gemensamt uppdrag med andra enheter har du god förmåga till helhetssyn och att skapa goda relationer. Du är även bekväm med att fatta operativa beslut för verksamheten och har en förmåga att motivera och engagera dina medarbetare

Eftersom en viktig del av uppdraget är nätverkande, dokumentering och upphandlingar samt avtalsskrivning och förhandlingar är det även en förutsättning att du är duktig på att uttrycka dig väl i tal och skrift i svenska språket. Du är även bekväm med att använda dator som verktyg i arbetet och kan hantera för verksamheten relevanta digitala system.

I arbetet ingår att besöka enhetens sektioner och anläggningar, och arbetsgivaren ansvarar för transporter.

Om arbetsplatsen

Enhet Malmö
Enhet Malmö tillhör fritidsförvaltningens driftavdelning och arbetar i nära samarbete med andra avdelningar inom förvaltningen. Driftavdelningen har två driftenheter. Utöver enhet Malmö finns även stadionområdets driftenhet. Målet är att leverera service av hög kvalitet till alla som använder eller besöker fritidsförvaltningens idrottsanläggningar. Enhet Malmö består av fem geografiska sektioner vars gemensamma uppdrag är att sköta in- och utvändig skötsel av kommunens idrottsanläggningar.

Inom idrottsanläggningarna består arbetet bland annat av planskötsel, lokalvård, öppning och låsning, uppföljning av bokade tider samt iordningställande av verksamhetsytor inför arrangemang/evenemang . Driftavdelningen har även nära kontakt med Malmös föreningsliv, arbetar med anläggningsutveckling samt tillhandahåller arenavärdar vid större idrottsevenemang.

Fritidsförvaltningen

Tycker du att det är viktigt med en meningsfull fritid? Vill du jobba med något som gör skillnad? I så fall – välkommen att söka jobb hos oss på fritidsförvaltningen. Fritidsförvaltningens verksamhet omfattar stadens fritidsgårdar, drift av idrotts- och fritidsanläggningar, genomförande av små och stora evenemang och inte minst stöd och service till stadens föreningsliv. På fritidsförvaltningen jobbar vi alla tillsammans för att göra skillnad för Malmöborna och vår yttersta ambition är att alla Malmöbor ska ha möjlighet till en meningsfull fritid

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning 
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Då medarbetare på fritidsförvaltningens driftavdelning kommer i kontakt med barn och unga kommer ett utdrag ur belastningsregistret att behöva visas upp om det är aktuellt med anställning.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Typ av anställning
http://malmo.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Malmö stad
Administration
Företagslogga

Liknande Jobb