Hoppa till innehåll

Förvaltningsjurist till förskoleförvaltningen

Nu söker vi en engagerad förvaltningsjurist som kan arbeta brett med förvaltningsrättsliga och skoljuridiska frågor, samt specifikt med dataskydd, offentlighet och sekretess. Du kommer att arbeta på avdelningen Ledningsstöd och kommunikation och tillhöra enheten nämndkansli. Eva Fröding Enhetschef, "Här får du möjlighet att arbeta i en dynamisk och spännande organisation tillsammans med kompetenta, genuina och drivna kollegor".

Arbetsuppgifter

På nämndkansliet ingår du i en grupp bestående av fem förvaltningsjurister som har olika fördjupad juridisk expertis inom framför allt skollag, läroplan, offentlighet och sekretess, dataskydd, barnrätt och förvaltningsrätt. Tillsammans arbetar ni för att ge ett samordnat juridiskt stöd till förskolorna utifrån ett helhets- och ett verksamhetsperspektiv. Samtliga förvaltningsjurister ger även stöd utifrån kommunallag och förvaltningslag, bland annat i arbetet med ärendehantering till nämnd. I förekommande fall ska du även kunna företräda nämnden i domstolsprocesser och mot andra myndigheter inom rättsområdet.

I din roll som förvaltningsjurist är du särskilt rådgivande till verksamheten när det gäller offentlighet och sekretess samt dataskydd. Du arbetar i nära samarbete med den förvaltningsjurist som har särskilt övergripande ansvar för förvaltningens dataskydds-och informationssäkerhetsarbete. Du ger stöd vid sekretessprövningar och utlämnande av allmänna handlingar. Du är även rådgivande i dataskyddsfrågor och arbetar med förvaltningens rättsliga hantering inom området. Det kan till exempel innebära att utreda och svara på frågor om hur förskolorna kan hantera bilder, filmer, handlingar, samtycken, avtal med mera i enlighet med sekretess- och dataskyddslagstiftning. I arbetet ingår även att göra rättsutredningar och ta fram överklagbara beslut vid begäran enligt dataskyddsförordningen, samt att hantera personuppgiftsincidenter. 

Det kan även bli fråga om att driva utvecklingsarbete inom området i samarbete med andra förvaltningar och myndigheter. Förvaltningen arbetar för en ökad digitalisering av förvaltningens processer och som förvaltningsjurist med inriktning på offentlighet och sekretess samt dataskydd är du en viktig del i detta arbete.

Kvalifikationer

Du har juristexamen och mycket goda kunskaper när det gäller förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess samt dataskydd. Vi ser det även som meriterande med kunskap i skollag. Även erfarenhet av liknande arbete inom offentlig verksamhet är meriterande.

Vi söker dig som är prestigelös och har en hög grad av personlig integritet och mognad. Du har erfarenhet av självständigt arbete och du tilltalas av att jobbet är både strategiskt och operativt. Du är lösningsorienterad och kommer till avslut. Vidare har du ett strukturerat arbetssätt och är noggrann med ett analytiskt förhållningssätt.

Det är det viktigt att du har lätt för att skapa nya kontakter och bygga goda relationer. Du har förmågan att uttrycka dig mycket väl i tal och skrift och är en god kommunikatör som på ett pedagogiskt och övertygande sätt kan nå ut med budskap, engagera samt skapa delaktighet och förståelse för dina frågor.

Om arbetsplatsen

Du kommer att tillhöra nämndkansliet, som är en enhet som tillhör avdelningen Ledningsstöd och kommunikation. Avdelningen ansvarar för ett brett spektrum av områden med olika specialister inom nämndsfrågor, informationshantering, administration, kommunikation, IT/digitalisering, social hållbarhet och beredskapssamordning. Avdelningen Ledningsstöd och kommunikation har tillsammans med andra avdelningar sitt fysiska kontor på Lugna gatan 82, mitt i centrala Malmö. Vi trivs att arbeta tillsammans och för oss är det en självklarhet att ha en flexibel arbetsplats där vi om möjligt både arbetar från vårt fysiska kontor men också digitalt. 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
30 nov. 2023 (2 dagar kvar)
Typ av anställning

Liknande Jobb

Malmö stad
Administration
Företagslogga
Malmö stad
Administration
Företagslogga
Malmö stad
Administration
Företagslogga