Förstelärare med genusinriktning till Tingdammsskolan

Förstelärare med genusinriktning till Tingdammsskolan

Arbetsuppgifter

Nu har vi på Tingdammsskolan en riktigt intressant möjlighet för dig som vill vara med och utveckla en lärandemiljö på skolan som gagnar både pojkars och flickors prestationer.

Tingdammsskolan har idag ett antal engagerade förstelärare som bedriver den pedagogiska utvecklingen på skolan på uppdrag av ledningsgruppen. Nu söker vi förstärkning till vår förstalärargrupp och letar efter dig som vill kvalitetssäkra att vi bedriver en undervisning ämnad för alla. Som förstelärare på den här tjänsten har vi därför förväntningar att du undersöker skolans undervisning ur ett genusperspektiv, och är med och skapar förutsättningar för alla våra elever. Med stöd av forskning och beprövad erfarenhet upprättar du därefter förslag till åtgärder som introduceras och implementeras i vår verksamhet. Du jobbar i ett nära samarbete med vårt EHT och träffar regelbundet skolans rektor och övriga förstelärare för att diskutera metoder och tillvägagångssätt.

Samtidigt är huvuddelen av din tjänst undervisning. Du bedriver, så väl individuellt som i team, en varierad, kreativ och lustfylld undervisning för våra elever. Du hittar strategier för att nå varje elev och bidrar till ökad måluppfyllelse. Du planerar, bedömer, utvärderar och utvecklar den pedagogiska verksamheten i enlighet med skolans styrdokument och det systematiska kvalitetsarbetet. Försteläraren tjänstgör på sin egen arbetsplats men har också delvis ett kommun/förvaltningsövergripande uppdrag genom att sprida goda exempel. 

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare. Vi ser gärna att du har en bred behörighet mot åk. F-6. Du har ett stort intresse för frågor som rör utvecklingsuppdraget som förstelärare och är teoretiskt kunnig kring detsamma. Vi ser det som meriterande om du är utbildad inom genuspedagogik eller motsvarande. För att vara aktuell för uppdraget som förstelärare ska du, genom dokumentation, kunna redovisa för minst fyra års väl vitsordat arbete efter examen med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att handleda andra lärare eller driva pedagogiska utvecklingsprocesser. 

Utifrån evidensbaserad forskning kan du utveckla ditt arbete och med en god kännedom och vana arbetar du effektivt med relevanta digitala verktyg. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med våra elever, deras vårdnadshavare och alla dina kollegor på skolan.    

Som person arbetar du metodiskt och strukturerat vilket gör att ditt uppdrag följer en tydlig riktning. Du är en tydlig ledare i klassrummet och i ditt tilldelade utvecklingsuppdrag.  

Välkommen med din ansökan! 

Om arbetsplatsen

Tingdammsskolan är en F-6 skola med 553 elever som ligger i Oxie med fantastiska möjligheter som naturslingor, grönområden, samt rymliga och fräscha lokaler. Vi arbetar för att vara en skola för alla. Vår vision är att både elever och personal ska se fram emot att komma till skolan varje dag. Med nya fina lokaler med separat arbetsrum och fritidshemsrum varje avdelning och med naturen runt knuten finns det goda förutsättningar för att skapa undervisning med god kvalitet.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt ö.k

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 2 apr 2023 (9 dagar kvar)