Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Förstelärare i Matematik till Augustenborgsskolan

Publiceringsdatum
14 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Är du en riktigt skicklig pedagog som vill arbeta med att bedriva pedagogisk utveckling parallellt med ditt läraruppdrag? Då kan du vara den vi söker när vi nu söker en förstelärare till Augustenborgsskolan.

Augustenborgsskolan har idag nio engagerade förstelärare som bedriver den pedagogiska utvecklingen på skolan på uppdrag av ledningsgruppen. Som förstelärare ska du systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp, utvärdera och utveckla kvalitén i undervisningen samt skolans systematiska kvalitetsarbete. Under ledning av rektor ska du som förstelärare genom ledning och samordning i vardagen skapa förutsättningar för varje elevs bästa skola. I din roll som förstelärare ska du samarbeta med övriga förstelärare för att säkerställa en verksamhet med hög kvalité. Som förstelärare på Augustenborgsskolan arbetar du ämnesoberoende med utveckling för skolan, kollegornas och elevernas bästa.

Huvuddelen av din tjänst är undervisning i årskurs 7-9. Du bedriver, så väl individuellt som i team, en varierad, kreativ och lustfylld undervisning för våra elever. Du hittar strategier för att nå varje elev och bidrar till ökad måluppfyllelse. Du planerar, bedömer, utvärderar och utvecklar den pedagogiska verksamheten i enlighet med skolans styrdokument och det systematiska kvalitetsarbetet. Försteläraren tjänstgör på sin egen arbetsplats men har också delvis ett kommun/förvaltningsövergripande uppdrag genom att sprida goda exempel. 

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare med behörighet i Matematik och NO i årskurs 7–9. För att vara aktuell för uppdraget som förstelärare ska du, genom dokumentation, kunna redovisa för minst fyra års väl vitsordat arbete efter examen med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att handleda andra lärare eller driva pedagogiska utvecklingsprocesser. Erfarenhet av att arbeta med Genrepedagogik och Sigmamatematik är meriterande för tjänsten.

Som medarbetare leder du dig själv i ditt uppdrag. Du har lätt att skapa relationer och tycker om ett varierande arbete med mycket ansvar. Du har lätt för att samarbeta och är både flexibel och nyfiken. I klassrummet har du ett tydligt ledarskap.

Utifrån evidensbaserad forskning kan du utveckla ditt arbete och med en god kännedom och vana arbetar du effektivt med relevanta digitala verktyg.

Välkommen med din ansökan! 

Om arbetsplatsen

Augustenborgsskolan är en F-9-skola i Malmös södra innerstad med ca 750 elever. Vi är en mångkulturell skola med elever och personal från alla världens hörn. Här finns nyfikna elever med stor lust att lära. På vår skola arbetar vi i arbetslag tillsammans med kompetenta och drivna kollegor. Du får en verksamhetsnära skolledning som förväntar sig att du tar ansvar för din egen, dina kollegors och helaskolans utvecklingsarbete. Vi arbetar tillsammans och samarbete är en nyckelkompetens på vår skola. Skolan har strukturer för planering, genomförande och utvärdering av undervisningen. Vi arbetar med att utveckla genrepedagogiken och värdegrundsarbetet på hela skolan.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med ca 80 skolor, 6500 medarbetare och 36000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2024-08-08

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
28 maj 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren