Förste socialsekreterare till Familjehemsvården

Förste socialsekreterare till Familjehemsvården

Arbetsuppgifter

Som förste socialsekreterare kommer du att ge stöd och handledning till såväl nya som erfarna socialsekreterare i det dagliga arbetet. Det huvudsakliga uppdraget för förste socialsekreterare är att ge ärendehandledning och metodhandledning, såväl enskilt som i grupp. I uppdraget ingår att hålla sig uppdaterad på ny forskning, lagstiftning och direktiv samt att ansvara för att det implementeras i det vardagliga operativa arbetet. Du är delaktig i att skapa och upprätthålla rutiner och fungerande processer i det dagliga arbetet. I nära samarbete med sektionschefen kommer du att följa upp enhetens mål och resultat samt driva enhetens utveckling framåt.

Som förste socialsekreterare kommer du att:
- Fungera som sakkunnig
- Stötta socialsekreterarna med prioriteringar i det dagliga arbetet samt mot målet att kunna arbeta självständigt
- Fånga upp och driva förbättringsförslag
- Delta i utveckling av verksamheten
- Upprätthålla metoder och bedömningsinstrument så att dessa används i den dagliga handläggningen
- Företräda verksamheten i stadsövergripande projekt
- Läsa skriftliga underlag och ge feedback
- Ansvara för granskning av handläggningen utifrån gällande lagstiftning och riktlinjer
- Introducera nyanställda socialsekreterare
- Vara delaktig i att skapa en god arbetsmiljö

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom samt har flerårig och aktuell erfarenhet av myndighetsutövning enligt socialtjänstlagen gällande barn och unga. Du har således mycket goda kunskaper gällande aktuell lagstiftning och handläggning av barn, unga och deras familjer samt även goda kunskaper om och erfarenhet av BBIC. Vi vill även att du har tidigare erfarenhet av att driva kvalitetsarbete. Eftersom arbetet innebär mycket dokumentation ställs höga krav på administrativ förmåga, systemvana samt förmågan att uttrycka dig väl i svenska språket, såväl i tal som i skrift.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete som barnsekreterare och/eller familjehemssekreterare inom familjehemsvård, och det är positivt om du har utbildning i handledning samt tidigare erfarenhet av handledning av kollegor i arbetet. Det är även meriterande om du har vana av att tala inför och föra fram budskap till grupper samt erfarenhet av samarbeten med såväl interna som externa parter.

Arbetet som förste socialsekreterare ställer höga krav på din samarbetsförmåga. Vi arbetar nära i teamet och samarbetar mycket både internt och externt, det krävs därför att du är lyhörd för andras synpunkter, kompetens och prestationer samt att du har god förmåga att utveckla samarbete med andra. Som person ser vi att du som söker även har en förmåga att coacha, motivera och hjälpa andra människor att utvecklas i arbetet.

Arbetet kräver även att du är kommunikativ, tydlig, lyhörd för din motpart och har förmågan att formulera information eller budskap så att alla förstår. Vidare är du trygg och stabil i dig själv och i ditt arbete. Du är lugn, analytisk och har förmågan att fokusera på rätt saker och behålla ett realistiskt perspektiv även i pressade situationer.

Om arbetsplatsen

Vi söker nu en förste socialsekreterare till Familjehemsvården, som ingår i avdelning IFO Utredning, för ett föräldravikariat på 12 månader. Du kommer att sitta på von Troils väg.

Inom vår Familjehemsvård arbetar kompetenta, erfarna och engagerade barnsekreterare och familjehemssekreterare, samt förste socialsekreterare som stöttar i det dagliga arbetet, driver det långsiktiga strategiarbetet och fokuserar på verksamhetsutveckling tillsammans med sektionschef. Som anställd hos oss erbjuds du ett omfattande introduktionsprogram, intern såväl som extern handledning, kontinuerlig kompetensutveckling genom föreläsningar och utbildning, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling och friskvårdsbidrag.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Visstid 12 månader
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2023-06-01 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 8 feb 2023 (5 dagar kvar)