Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Förste socialsekreterare inom ekonomiskt bistånd

Ansök nu

Är du initiativtagande, kreativ och drivande i ditt arbete? Sök till oss!

Arbetsuppgifter

Som förste socialsekreterare kommer du att ge stöd och handledning till socialsekreterare i det dagliga arbetet. Detta inkluderar att ge ärendehandledning och metodhandledning, såväl enskilt som i grupp. Du kommer även att delta i och leda olika diskussionsforum och workshops samt vara delaktig och drivande i att skapa och upprätthålla fungerande processer och rutiner i det dagliga arbetet. I rollen som förste socialsekreterare arbetar du både med individens utveckling och tar ansvar för utvecklingsarbetet på sektions- och enhetsnivå.

På enheten pågår ett utvecklingsarbete där vi säkerställer servicen till medborgaren genom att utveckla vårt arbete kring aktiv planering och vägen mot självförsörjning. Som förste socialsekreterare innebär det bland annat metodutveckling kring tjänstegenomgångar och fokustid i nära samarbete med socialsekreterarna.

Som förste socialsekreterare kommer du även att:

 • Fungera som sakkunnig
 • Stötta medarbetare med prioriteringar i det dagliga arbetet samt mot målet att kunna arbeta självständigt
 • Delta i utveckling av verksamheten
 • Delta i, och vara kontaktperson för, olika stadsövergripande utvecklingsprojekt
 • Hålla dig uppdaterad på ny forskning, lagstiftning och direktiv samt att ansvara för att detta implementeras i det operativa arbetet
 • Upprätthålla metoder och bedömningsinstrument så att dessa används i den dagliga handläggningen
 • Läsa skriftliga underlag och ge feedback
 • Ansvara för granskning av handläggningen utifrån gällande lagstiftning och riktlinjer
 • Genomföra tjänstegenomgångar med medborgarens planering mot självförsörjning i fokus.
 • Introducera nyanställda socialsekreterare
 • Vara delaktig i att skapa en god arbetsmiljö
Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom och har erfarenhet av myndighetsutövning enligt socialtjänstlagen samt aktuell erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd.

Eftersom arbetet innebär dokumentation ställs det krav på administrativ förmåga, god datorvana samt förmågan att uttrycka dig väl i svenska språket, såväl i tal som i skrift. Vidare har du även goda kunskaper i Lifecare.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att driva kvalitetsarbete i verksamheterna du arbetat på. Vana av att tala inför och föra fram budskap till grupper samt erfarenhet av samarbete med externa parter (såsom Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Arbetsmarknadsavdelningen i Malmö) ser vi som meriterande. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av handledning av andra i arbetet. 

Som person ser vi att du som söker har en god samarbetsförmåga som gör att du kan lyssna in samt visa intresse och förståelse för andra människor. Du har ett gott bemötande och förmågan att skapa och upprätthålla goda relationer med andra. Du är kommunikativ, tydlig, lyhörd för din motpart och har förmågan att formulera information eller budskap så att alla förstår.

Vidare ser vi att du besitter en flexibilitet och öppenhet för förändringar som gör att du snabbt kan växla om, skifta fokus och agera utifrån nya förutsättningar. Du är ansvarstagande, tar inititiativ och har förmågan att självständigt planera, organisera och prioritera ditt arbete.

Om arbetsplatsen

Vår enhet består av medarbetare med stort engagemang och med klienten i fokus. Vi är stolta över våra medarbetares kunskap, professionalitet och engagemang och vi jobbar aktivt med att försöka skapa en kultur som tillåter våra medarbetare att utvecklas. Vi arbetar för att ha en bra stämning, goda skratt, utmaningar, nära ledarskap och stöttande kollegor - det som ger positiv energi och god arbetsmiljö på jobbet.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning.
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse. 

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
01 okt. 2023 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare