Förste förskollärare till område D10

Förste förskollärare till område D10

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och leda arbetet med att skapa en rolig, trygg och lärorik förskola? Har du känsla för att skapa tillitsfulla relationer och vara en pedagogisk förebild? Då kan det här jobbet vara något för dig. 

Som förste förskollärare arbetar du i olika barngrupper tillsammans med förskolornas medarbetare genom att handleda, ge feedback och sprida dina kunskaper och erfarenheter. Du är en god förebild bland förskolornas pedagoger och är den som inspirerar och motiverar. På rektorns uppdrag driver du utvecklingen för att säkerställa att förskolorna håller en hög pedagogisk kvalitet. Du leder arbetslagen så att utbildningen utgår från och utvecklas med fokus på att stimulera barns lust, nyfikenhet och inflytande.  

Det viktigaste i ditt uppdrag är att:  

 • Leda och stödja medarbetarna i det dagliga pedagogiska arbetet 
 • Leda det kollegiala lärandet samt verka för att undervisningen utformas enligt läroplanen.  
 • Leda reflektioner kring den pedagogiska verksamhetens innehåll.  
 • Bistå rektor i det systematiska kvalitetsarbetet.  
 • Agera mentor eller stöd till mentorer till nyutexaminerade.  
Om arbetsplatsen

Vi söker nu en förste förskollärare till Lorensborg, Solbacken och Stadionparkens förskolor!

Lorensborg och Stadionparkens förskolor består av tre avdelningar och Solbackens förskola består av sex avdelningar. Med närhet till Pildammsparken, grönområden, temalekplatser och Bellevuegårdens bibliotek erbjuds barnen en varierad miljö utanför förskolan som främjar barnens utveckling och lärande. Vi har tillgång till busskort och el-lådcyklar så att barnen kommer ut i samhället och får ta del av stadens kultur samt besöka stranden och göra studiebesök. 

För att bli en framgångsrik förskola gör vi val av metoder som vilar på vetenskaplig grund och som utvecklar utbildningen för att uppnå en ökad måluppfyllelse i enlighet med styrdokumenten. Under skolåret 2022/2023 arbetar förskolorna med de prioriterade utvecklingsområdena digitalt meningsskapande och projekterande arbetssätt.

Vad erbjuder vi dig?

 • En ledningsgrupp bestående av rektor, två biträdande rektorer och två förste förskollärare.
 • Ett förskoleområde med målsättning, medvetenhet och fokus för att tillsammans skapa barnens bästa förskola.
 • Ett nära samarbete mellan våra förskolor och ledare.
 • Ledare med ett stort utvecklingsdriv och med fokus på att erbjuda barnen utbildning av hög kvalitet.

Som förste förskollärare i förskoleförvaltningen i Malmö stad får du en viktig roll i en organisation som driver utvecklingen av förskolan. Det är hos oss många spännande initiativ, forskningsprojekt och idéer tar fart. Vi testar nya sätt att jobba, och skapar förutsättningar för att våra medarbetare ska kunna utvecklas i sina professionella yrkesroller. Läs mer på malmo.se/förskolekarriär

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Kvalifikationer
 • Du är legitimerad förskollärare. 
 • Påbyggnadsutbildning eller fortbildning inom t.ex. handledning och pedagogik är meriterande
 • Ledarutvecklingsprogram/-utbildning är meriterande. 
 • Du har flera års erfarenhet från arbete som förskollärare i förskoleverksamhet.
 • Ledarerfarenhet, t.ex. att leda pedagogiska reflektioner och utvecklingsarbete i förskolan är meriterande. 
 • God kännedom om förskolans styrdokument samt hur dessa appliceras i verksamheten. 
 • God digital kompetens. 
 • Mycket god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift.  

Vi söker dig som har lätt för att bygga relationer och ser värdet i att samarbeta med andra. Du är lyhörd till din omgivning och följsam i mötet med barn och personal.

I denna rekrytering utför vi urval och intervjuer löpande så tveka inte att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på Skola eller förskola | Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 5 feb 2023 (9 dagar kvar)