Förskollärare till Molnets förskola och Förskolan Sorgenfri

Förskollärare till Molnets förskola och Förskolan Sorgenfri

Är du en förskollärare som inspireras du av kollegialt lärande med fokus att arbeta för barnens bästa förskola? Nu söker vi två förskollärare till vårt område. Ta chansen att arbeta med oss! 

Om arbetsplatsen

Molnets förskola finns sex enheter som är indelade i två team i åldershomogena grupper.

Förskolans miljö ligger högst uppe på taket. En otrolig utemiljö för alla sinnen! Det finns möjlighet till odling, vattenlek, sandlek och mycket mer.

Det finns en stor uteatelje där barnen har tillfälle att skapa, spela instrument, läsa med mera.

Inomhus finns det två atriumrum där man kan ha tex högläsning, rörelselek eller en mysig stund med en mindre barngrupp. Vi arbetar mycket med lekfrämjande miljöer både inomhus och utomhus.

Förskolan ligger centralt med närhet till olika parker och grönområden, som pedagogerna gärna upptäcker tillsammans med barnen.

Förskolan har eget kök med en kock som lagar alla måltider efter Malmö stads riktlinjer.

Förskolan kommer att arbeta mycket med utvecklingen av lekfrämjande miljöer både inne och ute.
Vi fokuserar mycket på vårt systematiska kvalitetsarbete för att hela tiden bli bättre på att följa upp, utvärdera och utveckla våra verksamheter och vår undervisning detta är ett viktigt arbete för förskollärarna på förskolan.

På Molnets förskola har vi fokusgrupp för förskollärare, där träffas förskollärare regelbundet och har kollektivt lärande och utbyte. Där tar vi även del av aktuell forskning och litteratur.

Vi arbetar i slingan som dokumentationsform, du behöver kunna driva processen tillsammans med dina närmsta arbetskamrater och följa det systematiska kvalitetsarbetet.

Förskolan Sorgenfri  är belägen på Båstadgatan 3 där vi har gångavstånd till flera lekplatser, parker och däribland Folkets park. Detta ger goda möjligheter till spännande upptäckter och ett utforskande arbetssätt. Våra utflykter med förskolebussen innebär möjligheter att tillsammans med barnen utforska skogar och hav.

Förskolan har även två Cargo Bikes som ofta nyttjas för att ta sig ut på lärorika äventyr i närområdet.

Sammantaget erbjuds barnen gott om möjligheter till rika upplevelser i olika spännande utemiljöer och detta är även uppskattat bland medarbetarna på förskolan.

Våra engagerade medarbetare är uppdelade på fyra enheter i två åldershomogena team.

Vi arbetar bland annat i en slinga där vi genom pedagogisk dokumentation ringar in barnens olika tankar, föreställningar och lärprocesser och utifrån dessa utmanar barnen och oss själva vidare i ett projekterande arbetssätt.

Vi lägger även stor vikt till det kollegiala lärandet. På plats finns det en förste förskollärare som tar vara på medarbetarnas idéer och stöttar er i det systematiska kvalitetsarbetet

Vi som arbetar på Förskolan Sorgenfri är stolta över våra arbetsinsatser och vår arbetsplats.

På båda förskolorna kommer du mötas utav en välkomnande atmosfär och här arbetar engagerade pedagoger, barnskötare, förskollärare, kockar och ledningsgrupp.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på malmo.se/förskolekarriär

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Förskollärarna i vårt område träffas kontinuerligt för att med stöd av förste förskollärarna arbeta med olika pedagogiska frågor. Dessa träffar är också en plattform för kollegialt lärande och utbyte av erfarenheter, tankar och idéer. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Vi söker dig som är en drivande och engagerad förskollärare, som tillsammans med oss vill anta utmaningen i ett arbete för barnens bästa förskola. Vi ser att du är en lekande, medforskande, kreativ och nyfiken pedagog.

Det är viktigt att du är intresserad av att arbeta i större team då förskolorna i vårt område har ett nära samarbete med varandra genom bland annat gemensamma verksamhetsdagar, olika utvecklingsgrupper och fortbildningar.

Du behöver vara insatt i läroplanen och kunna leda och forma utbildningen efter uppsatta mål och riktlinjer.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse  

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på Skola eller förskola | Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
 
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 29 jan 2023 (2 dagar kvar)