Förskollärare till Lorensborgs förskola

Förskollärare till Lorensborgs förskola

Om arbetsplatsen

Vi söker nu en förskollärare till Lorensborgs förskola!
Lorensborgs förskola är en mindre förskola med tre avdelningar. Med närhet till Pildammsparken, grönområden, temalekplatser och Bellevuegårdens bibliotek erbjuds barnen en varierad miljö utanför förskolan som främjar barnens utveckling och lärande. Vi har tillgång till busskort och el-lådcyklar så att barnen kommer ut i samhället och får ta del av stadens kultur samt besöka stranden och göra studiebesök. 

Hos oss är barnets utveckling, inflytande och språk alltid i fokus. Vårt arbete baseras på respekt, samhörighet, mångfald och ett tillåtande klimat för varje individ. Personalen arbetar ständigt för att skapa en utbildningsmiljö som stimulerar till utveckling och lärande. Genom att ta tillvara på barnens kunskaper, erfarenheter och intressen arbetar vi ständigt med att förändra och utveckla utbildningens innehåll.

Under skolåret 2022/2023 arbetar förskolan utifrån de prioriterade målen digitalt meningsskapande och projekterande arbetssätt. Förskolan arbetar även utifrån Skolverkets kompetensutveckling Läslyftets verktyg. Detta är en kompetensutvecklingsinsats för personalen som bygger på kollegialt lärande med stöd av handledare. Förskollärarna får möjlighet att i förskollärarnätverk utvecklas i sin yrkesroll genom kollegialt lärande.

Lorensborgs förskola är en samverkansförskola vilket innebär att vi tar emot studenter. 

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på malmo.se/förskolekarriär

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Du som söker har med fördel arbetat i förskola i minst två år. Du är trygg i din ledarroll som förskollärare, kan förvalta det som fungerar väl och har mod att förändra det som kan bli bättre. Som ledare är du tydlig och kan organisera arbetet tillsammans med ditt arbetslag.

I rollen som förskollärare är du medforskande, nära barnen, nyfiken på barnens intresse och ser det kompetenta barnet. En stark sida hos dig är din arbetsglädje och att våga anta utmaningar på ett positivt sätt. Du är intresserad av att samarbeta över arbetslagsgränser och ser det kollegiala lärandet som en styrka i verksamheten.

I denna rekryteringen utför vi urval och intervjuer löpande så tveka inte att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på Skola eller förskola | Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
 
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 5 feb 2023 (1 dag kvar)