Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Förskollärare till Änghagens förskola

Ansök nu
Om arbetsplatsen

På Änghagens förskola och dess utbildningsområde strävar vi efter att bygga upp en gemensam värdegrund och en pedagogisk identitet på varje förskola. Vi har arbetat fram orden Självet, Tillsammans och Kunnande. I dessa inryms allt det som vi önskar att förskolan ska vara.

Självet handlar om frihet – frihet att säga ja eller nej, att stanna eller gå, följa med eller motstå. Kort sagt att vara ett själv.

Tillsammans innebär att vara och bli en del av samhällets kultur, traditioner och vanor samt att fungera tillsammans med andra.

Kunnande handlar om att utveckla kunskap och förmågor.

Änghagen är en förskola med två avdelningar i åldersnära grupper. De pedagogiska miljöerna är varierande och utvecklas och förändras kontinuerligt utifrån gruppens projekt och barnens intressen. Utemiljön bjuder på möjligheter till lek och utforskande. Förskolan har tillgång till två lådcyklar som möjliggör för upptäckter i staden. Vi vill vidga barnens perspektiv och skapa gemensamma minnen på platser som väcker vår nyfikenhet.

Hela förskoleområdet är med i utvecklingsinsatsen Läs med mig. Insatsen syftar till att skapa läsmagi med hållbara och medvetna läsfrämjande insatser i vardagen för alla barn. Pedagogerna får kompetenshöjande insatser i form av workshops, pedagogiska forum och föreläsningar.

Under höstterminen 2023 kommer vårt område starta upp en utvecklingsprocess utifrån boken Mångfaldens förskola – flerspråkighet, omsorg och undervisning av Anniqa Sandell Ring. Utvecklingsinsatsen kopplas ihop med teorier om Relationell pedagogik och till andan av Läs med mig.

Tid för verksamhetsutveckling är viktigt för att utveckla förskolan. Ett medvetet samarbete i förskoleområdet erbjuder möjligheter till ett kollegialt lärande och utvecklande erfarenhetsutbyten. Det sker genom gemensamma verksamhetsutvecklingsdagar och pedagogisk verkstad där samtliga yrkesgrupper är representerade samt genom schemalagd utvecklingstid i arbetslaget och individuellt.

Vi erbjuder en spännande och utvecklande arbetsplats i ett förskoleområde där vi sätter barnet i fokus! Vi kan erbjuda dig en organisation med höga ambitioner där du aktivt kan vara delaktig i att påverka barnens bästa förskola. Som ytterligare stöd i arbetet finns tillgång till specialpedagog, psykolog samt pedagogiskt utvecklingsteam.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på malmo.se/förskolekarriär

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

I din arbetsroll ansvarar du för att alla barn får ett reellt inflytande på arbetssättet och verksamhetens innehåll. Dessutom har du det övergripande ansvaret för utvecklingssamtalets innehåll, utformning och genomförande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Vidare är du modig, har viljestyrka och värme samt är ansvarstagande och professionell i din yrkesroll. Utöver detta är du en driven, positiv och engagerad förebild som vill vara delaktig i att utveckla och bygga upp en verksamhet som ger barnen de bästa förutsättningarna att leka, lära och utvecklas. Hos oss har du möjlighet att vara delaktig i att bygga upp, utveckla och skapa barnens bästa förskola. På ett engagerat och genuint medforskande sätt interagerar du med barnen i leken och är lyhörd för deras intressen och idéer vilket gör utbildningen meningsfull för dem.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på Skola eller förskola | Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
 
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
04 juni 2023 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare