Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Förskollärare sökes till Rörsjöns förskola

Ansök nu
Om arbetsplatsen

Vi söker en engagerad förskollärare som vill arbeta i ett område där vi värdesätter barns delaktighet, utforskande, nyfikenhet och närvarande pedagoger.

På förskolan finns cirka 200 barn fördelat på tio avdelningar i två byggnader. Bland personalen råder en stor mångfald. Alla bidrar med olika kompetenser till en kvalitativ förskoleverksamhet där det finns möjlighet att växa och ta ansvar för olika utvecklingsområden.

Undervisningen bedrivs med projekterande arbetssätt inom- och utomhus med fokus på områdets gemensamma mål. Barn och pedagoger kommunicerar, undersöker samt utforskar tillsammans och utifrån barnens glädje, nyfikenhet och förundran styrs projekten vidare.

I området arbetar vi Reggio Emiliainspirerat. När du arbetar hos oss får du möta en entusiastisk, närvarande ledningsgrupp som vill driva en utveckling mot barnens bästa förskola. Vi tror på ett salutogent medarbetar- och ledarskap vilket innebär att vi vill ha en förskola som är meningsskapande för alla som vistas där. Vi tror på att delaktighet och engagemang skapar trygghet, glädje, gemenskap och utveckling.  

Det är viktigt att vi trivs och har roligt tillsammans!

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på malmo.se/förskolekarriär

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Arbetsuppgifter

Du vill arbeta projekterande och har erfarenhet av att arbeta med pedagogisk dokumentation på olika sätt. Du är även en närvarande, engagerad förskollärare som vill utveckla verksamheten och lägger stor vikt vid leken. Dessutom förstår du att barn utvecklas i mötet med varandra, vuxna samt i kontakt med miljö och material. I området värdesätter vi det kollegiala lärandet och erbjuder nätverksträffar mellan förskolorna, gemensamma förskollärarreflektioner och nära handledning av förste förskollärare.

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse för yrket, en barnförsåtelse och ett arbets- och förhållningsätt som grundar sig i Reggio Emilias pedagogiska filosofi; att du ser barnet som kompetent och som en delaktig samhällsmedborgare. Vi vill även att du ser förskolan som en viktig plattform för att forma framtidens demokratiska samhällsmedborgare samt att du med dina personliga kvaliteteter kompletterar vårt team på bästa sätt. 

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2023-08-15

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på Skola eller förskola | Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
 
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
04 juni 2023 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare