Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Föräldrarådgivare till enheten Förebyggande och tidigt stöd

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Enheten Förebyggande och tidigt stöd har som uppdrag att arbeta förebyggande med insatser som förhindrar eller motverkar uppkomsten av sociala problem och bidrar till likvärdiga uppväxtvillkor. Enheten arbetar också med att tidigt upptäcka och erbjuda stöd och biståndslösa insatser till de som har behov av det. Vårt arbete sker oftast tvärsektoriellt då kunskap och kompetenser från olika professioner höjer kvaliteten och träffsäkerheten i arbetet.

Enheten består av fyra sektioner och arbetar över hela Malmö, med fokus på barn, unga och deras familjer. I enheten ingår Malmös sju familjecentraler som alla har föräldrarådgivare knutna till sig med uppdraget att ge stöd till föräldrar och små barn, 0–6 år.

Vi utökar nu verksamheten med två föräldrarådgivare som inte kommer att utgå från någon av familjecentralerna utan ha en flexibel utgångspunkt där det uppsökande arbetet står i fokus. 

Du kommer att ha mycket samverkan med barnmorskemottagningar och barnhälsovården i Malmö och en stor del av uppdraget kommer att innebära att du arbetar i Växa tryggt, ett utökat hembesöksprogram, tillsammans med barnmorska och barnhälsovården. Du kommer även att ha uppdrag som gruppledare för våra föräldrakurser.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla det förebyggande arbetet och tidiga stödet till små barn och deras familjer, och som vill arbeta i ett sammanhang där kompetens, flexibilitet, tillgänglighet och meningsfullhet är starka drivkrafter i uppdraget.

Kvalifikationer

Du har socionomexamen eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt erfarenhet av psykosocialt förändringsarbete, varav flerårig erfarenhet av socialt arbete med barn och familjer, gärna med fokus på arbete med föräldrar och små barn. Du har arbetat med samspel mellan förälder och barn och har en förmåga att se barnet och kunna tolka dess signaler. Du behöver ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att att driva och jobba i samverkansprocesser mellan kommun och region.

Du har lätt för att skapa goda relationer och är en lagspelare med utpräglad samarbetsförmåga. Du är lyhörd och ser till människans styrkor och möjlighet till förändring. Du har en vilja och en kraft till att förändra. Du jobbar utifrån ett systemiskt perspektiv, där du är medveten om hur vi påverkar varandra i de olika system vi ingår i. 

Då tjänsterna är en del av enhetens utvecklingsarbete, kommer du behöva vara kreativ, utforskande, flexibel och självständig i ditt arbete.

Om arbetsplatsen

 Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Urval sker 30 maj och intervjuer 5,7 & 9 juni.

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Innan anställning erbjuds behöver du visa upp examensbevis från efterfrågad utbildning, utdrag ur belastningsregistret och id-handling: pass eller nationellt id-kort.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare